Skip to content
Početna stranica » Tko Falša? » Glazba » Flaner

Flaner

Flaner je križevačko-zagrebački alternativni rock bend. Prema Hrvatskom jezičnom portalu, flànēr dolazi od francuske riječi flâneur, a označava onog koji besciljno luta, koji je tumaralo, lutalica. Flaner su: Luka Baričević (gitara, vokal), Džon Gečević (vokal,), Borna Jaklenec (gitara), Tomi Tomaško (bas gitara), Tomislav Miklež (klavijature) i Lovro Baričević (bubnjevi).

Zajedno sa singlom „Noćas“ objavili su na digitalnim platformama i kanalima svoj album prvijenac „Pulpa“. Riječ je o autorskom materijalu na kojem je bend radio tijekom 2020. i 2021. godine, dok su u prošloj godini izdali čak tri singla – „Stvari“ u veljači, „Kaktus“ u svibnju te „Krug“ krajem rujna. Ukupno se na „Pulpi“ nalazi 9 pjesama. Tekst i glazbu potpisuje Luka Baričević, za produkciju su odgovorni Toni Tkalec (Penthouse Studio) i Borna Jaklenec (Flaner), miks i mastering potpisuje Toni Tkalec, a ilustraciju i animaciju Ivan Ivanović (Heresy Design). Prvi singl „Stvari“ objavili su 6.2., a vrtio se na nekoliko radio postaja u Hrvatskoj te su dobili vrlo pozitivne kritike. Snimanje njihovog prvijenca financijski je omogućila križevačka udruga P.O.I.N.T.

Flaner je od osnutka 2019. imao više koncerata u Zagrebu (Cash & Carry; Glazbena kuća; brucošijada Muzičke Akademije, Močvara; HR DEMO, Hard Place), Križevcima (Klub kulture; Dvorište K2; Robin ljetno kino) i Samoboru (8. Samoborski Rock Festival, Bunker). Od 2020. godine u studiju, a od 2021. godine bendu se priključio novi član, pjevač Džon Gečević.

hrHR