Skip to content
Početna stranica » Tko Falša? » Glazba » Kheops One feat. Ailyn Mondragon

Kheops One feat. Ailyn Mondragon

Kheops je rock grupa, nastala krajem 2006 godine u Daruvaru. Bend je nastao raspadom nekoliko grupa kao što su Higher Orbit, Alfa Centauri, Ice Off itd. Krajem 2006 godine basista Marko Kovačević i gitarista Goran Vedriš su napustili band Alpha Centauri, i odlučili krenuti svojim putem, sa željom da sviraju autorsku glazbu na engleskom jeziku. Jedne večeri na karaoke partyju u Mozartu su prvi puta čuli kvalitetan vokal Dine Purića, i par dana poslije dogovorili s njime i suradnju i formiranje novog rock banda, koji će se baviti i obradama tuđih pjesama ali i radom na autorskim pjesmama. Tada je ta trojka pozvala još Freliha Slobodana (Frica) kao ritam gitaristu i Alena Kralja kao bubnjara da se pridruže bandu. U prosincu 2006 su počele pripreme i probe, pa je prvi službeni koncert grupe bio u Grubišnom Polju u siječnju 2007 godine. Svirka je prošla sjajno, i band je vec tada predstavio svoje 3 autorske pjesme (2 su se našle na Silhouettes). U srpnju 2007 po dogovoru sa Igorom Rufom iz Cote G4, band je krenuo raditi na prvim demo snimkama svojih pjesama. Snimljeno je ukupno 8 pjesama, kao prvi demo album banda, nazvan One chance. Reakcije šire publike na demo snimke su bile sjajne, čak i od strane muzičara sa svih krajeva svijeta (na gogo.band.com objavljena je demo verzija pjesme “Prisoner of love”). 3 su pjesme poslane u izdavačku kuću City Records u Srbiji, koje su oni pohvalili, ali kako oni ne izdaju stranu muziku, dogovor nije ostvaren. No dali su nam savjet da studijski snimimo pjesme, i pošaljemo ih u Europu. Iz raznoraznih razloga, band je nakratko prestao sa radom, Frelih Slobodan i Alen Kralj su napustili bend, i morali smo naći adekvatnu zamjenu za bubnjara i basistu. Marko Kovačević je preuzeo mjesto bubnjara, a kao zamjena za bass došao je Selmir Hasanić (Madraci). Ta postava odsvirala je jedan koncert u klubu Johnny B.Goode, i koncert je prošao sjajno.Ali, kako je želja članova bila da se ozbiljno shvati rad na autorskoj muzici, nakon dugotrajnih dogovaranja, kao bass /gitara u bend je došao Antonio Mik (bivši Apofis).

Bend je ponovno bio potpun, što je rezultiralo i snimanjem autorskih pjesama u Studiju Depth, u Požegi, sa sjajnim Filipom Sertićem kao producentom. Snimljene su tri pjesme: “End Of The Game”, “Prisoner Of Love” (dorađene pjesme sa demo albuma One chance) i treća pjesma, nova, koju su napisali Goran Vedriš i Dino Purić, nazvana “Where Did We Go Wrong”. Snimanje je proteklo sjajno, band, a i publika su prezadovoljni snimkama.

Kao proslavu svog prvog studijskog iskustva, band je održao akustik koncert u caffe baru Kino (2 akustik gitare i vokal), koji je takodjer prošao sjajno.

2010. Antonio Mik je napustio bend, a preostala trojka je odlučila raditi dalje na autorskim stvarima, i snimati materijal. Kada se nađu adekvatne zamjene za bass i gitaru, počet ćemo i sa koncertima, i predstavljanjem autorskog materijala 2013.g. smo potpuno zamrznuli rad benda, s obzirom da je Goran studirao u Osijeku, Dino u Zagrebu, a Marko u Beogradu. U ovih cca 7 godina Goran je nastavio pisati pjesme, snimati demoe i tražio način da ponovno pokrene cijelu priču (iako se zbog ekonomske krize preselio u Njemačku (Freising, Bavarska). Sredinom 2020.godine Goran je započeo studijsko snimanje svih pjesama koje su obilježile zadnjih 20ak godina bavljenja glazbom.

Prva od tih pjesama je “Sunshine”. Zahvaljujući facebook stranicama gdje talentirani muzičari nude suradnju, našao je kvalitetan ženski vokal Ailyn Mondragon (Filipini), odličnog producenta Johannesa Thena (Tonstudio Then) i bubnjara Marcusa Haucka (Freising). Uz pomoć te ekipe će biti realiziran cijeli projekt “Kheops One”, nova inačica nekadašnjeg “Kheops” 🙂 U veljači 2021. ekipi se pridružuju Tihomir Vučajnk na ritam gitari i vokalima, Vladimir Šoštarić na bass gitari, a godinu dana kasnije i Boris Mrzlečki na klavijaturama…

hrHR