Skip to content
Početna stranica » Tko Falša? » Glazba » Letargija

Letargija

Dok se svijet glazbe prepun modernih kompromisa i trendova nastoji prilagoditi ukusima masovne publike, postoji jedan sastav koji uporno i hrabro stoji na rubu, neustrašivo koračajući stazom neukrotivog rock ‘n’ rolla. Letargija je autorski rock sastav iz okolice Zagreba koji ne zna za kompromise. Sastavljen od tri glazbenika, ovu energičnu i mladu grupa čine Jurica Gospočić na bubnjevima i pratećim vokalima, Filip Pavalić na bas gitari te Borna Pavalić, glavni vokal, gitarist i tekstopisac.

Bend, duboko ukorijenjen u punk stavu, ne mari za ništa osim stvaranja glazbe radi same glazbe. Njihova glazba je odraz njihove strasti i nepokolebljive predanosti, a prava snaga njihovog zvuka dolazi iz sirove esencije rock ‘n’ rolla. Letargija je već ostvarila impresivan niz gaža, uključujući kultni Cadillac Club, Hard Place (gdje su bili finalisti Male Škole RnR – nekadašnjeg Demo HR), GKČ, Spunk i ZCUK Regenerator (gdje su se također plasirali kao finalisti O’Rock Festa). Godine 2022., Letargija je osvojila i Arenu Varaždin svojim divljim nastupom na velikom Local EYE događaju, gdje su podigli publiku na noge i ispisali svoje ime u povijest tog nezaboravnog koncertnog prostora.

Njihov singl “Ona Želi Sve” je prava poslastica za ljubitelje old school rocka. Ova pjesma ima sve karakteristike koje čine Letargiju posebnim – prljavi i neispeglani dinamični rock koji predvodi hrapavi glas Borne, distorizirani power akordi gitara i najglasnija ritam mašina pod palicama Jurice. “Ona Želi Sve” nije samo pjesma, to je bijesna eksplozija strasti i energije, priča o femme fatal te o onoj strani ljubavi koja se rijetko spominje u pjesmama, baš ta brutalna iskrenost u akordima i tekstu će vas natjerati da se pokrenete i osjetite snagu pravog rock ‘n’ rolla.

Letargija je bend koji živi i diše glazbu, bez obzira na sve, i njihova strast i autentičnost se osjećaju u svakoj noti. Ne propustite priliku da budete dio njihove glazbene priče i doživite pravu snagu rock ‘n’ rolla. Letargija je tu da nas podsjeti na snagu glazbe koja se ne da ukalupiti, koja ne poznaje granice i koja će trajati vječno.

hrHR