Skip to content
Početna stranica » Tko Falša? » Glazba » The Splitz

The Splitz

The Splitz je američka grupa koja dolazi iz predgrađa Milwaukeeja u Wisconsinu. Grupa je kao kvintet postigla regionalni uspjeh privlačeći pažnju Slash/Warner Bros-a 1990., ali nije uspjela postići dogovor. Splitzi su službeno raspustili sastav nakon što su samostalno objavili album “Minus One” 1992. godine. Govorilo se o ponovnom okupljanju godinama, ali ništa konkretnije od toga nije se dogodilo sve do objava lažnih postova na Facebooku 2016. koji su navodili da je u tijeku turneja i novi album, što je natjeralo tri preostala originalna člana da se sastanu i ozbiljno porazgovaraju o cjelovitom ponovnom okupljanju.

Godine 2018. objavljen je album “Mortality Curve” s odličnim recenzijama, a 2020. godine objavljena je “Invicta“. Oba albuma postigli su globalnu eterizaciju. Osnivači John Jaco (gitara, bas, sintisajzeri, vokali) i Scott E. Berendt (bubnjevi / perkusije, vokali) nastavljaju razbijati žanrove i kovati svoj vlastiti brand alternativnog rocka.

S utjecajima glazbe koji sežu od The Fixx, The Police, R.E.M.Split Enz, The Smithereens, Crowded House, Rush i Ultravox, njihova eklektična glazbena senzibilnost ostavlja neizbrisiv trag na slušatelju. S tri albuma iza sebe i planiranim izdanjem za 2023., The Splitz nastavljaju se razvijati i pomicati glazbene granice u digitalnoj eri.

hrHR