Skip to content
Početna stranica » Novosti » Ab Re otvorio novo poglavlje s albumom “Aber”

Ab Re otvorio novo poglavlje s albumom “Aber”

  Ab Re, grupa poznata po svojoj nekonvencionalnoj glazbi, izbacila je svoj drugi studijski album pod nazivom “ABER“. Objavljen 15. rujna pod etiketom Krokodil studija, ovaj album predstavlja zvučni kolaž retrospekcije i novih eksperimenata.

  S osam hrabrih pjesama, “ABER” je ne samo glazbeni album, već umjetničko djelo koje putuje kroz prošlost i sadašnjost benda, najavljujući buduće glazbene avanture. Stari hitovi su vješto spojeni s potpuno novim stvarima, stvarajući harmoniju koja teče bez ikakvih ograničenja.

  Posebnu draž albumu daju “audio vremeplovi” – kratki, dokumentarni snimci iz prošlosti benda, pažljivo uklopljeni u pjesme. Ova kombinacija starih i novih elemenata stvara jedinstvenu atmosferu, a pjesme se smjenjuju slobodnim ritmom, oživljavajući prostor i vrijeme na svoj način.

  Suradnja s drugim umjetnicima također je dio čarolije “ABER”-a. Pjesma “Surf“, koja se nalazi na albumu, rezultat je kreativnog saveza s Ivom Berom, francuskim harmonikašem iz Strasbourga. Također, pjesma “Glad“, koju je bend komponirao za kazališnu predstavu “Brod ljubavi“, dodaje dubinu ovom izdanju.

  Dizajniranje zvuka i vizualnosti: umjetnost ‘ABER’ albuma

  Naslovnu stranicu albuma osmislio je Dušan Popović, strip crtač inspiriran zvukom Ab Re i vlastitim viđenjem albuma “ABER”. Ovaj vizualni identitet savršeno se uklapa s glazbenim iskustvom koje pruža “ABER”.

  Očekivano, bend je najavio izlazak albuma video singlovima za pjesme “Onti” i “More, more“. Posebno za festival animiranog filma “Balkanimau Beogradu, bend će prikazati unaprijeđenu, koloriranu verziju spota za pjesmu “ONTI”, nazvanu “ONTI, festival edition“.

  Ove pjesme nisu samo glazba. One su putovanje kroz vrijeme, prostor i emocije. Bend AB RE ne nudi samo glazbu; oni nude iskustvo. I to iskustvo je upravo ono što čini “ABER” albumom koji ne smijete propustiti.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR