Skip to content
Početna stranica » Novosti » Treći video singl Ab Re-a “Ne Da Dobude” s albuma “More Napeto”

Treći video singl Ab Re-a “Ne Da Dobude” s albuma “More Napeto”

  Ab Re još jednom, u skladu s maksimom “najmanje dvosmisleno”, izlazi u javnost trećim animiranim spotom s albuma “More Napeto”; ovoga puta za pjesmu neobičnog naslova “Ne Da Dobude”.

  Ako ste uključili shuffle na vašim playerima, možda vam je do sada promakla pjesma na rednom broju jedan s albuma prvijenca grupe Ab Re. Sada ćete je sigurno zapamtiti jer je dobila animiranu ekranizaciju! Omnibusni četverominutni video, izrađen u različitim tehnikama 2D animacije šarmira duhovitim dosjetkama, jednostavnošću crteža a nadasve radnjom koja mjesto za svoje dešavanje nalazi svugdje, od dnevne sobe do međugalaktičkog prostora.

  Ab Re Ne Da Dobude

  Udaljene prostore lako povezuje osnovni motiv Ne Da Dobude – arhaična izreka koja označava “prokletstvo nedostatka”. Nedostatak može biti objektivan ili izražen kao frustracija uslijed nemogućnosti zadovoljenja neke (najčešće materijalne) potrebe. Stavljanje ljudskih priča u kozmički prostor ukazuje na univerzalnost, sveprisutnost i vječnost problema kojim se pjesma i video bave.

  Scenarij za animirani film su napravili članovi benda, kako uz smijeh kažu “…jedne večeri, u vreme pre nego što je zemlja postala ravna, za stolom kafane Hercegovina uz kolenicu i pivo…”. Ideja je bila da se za izradu spota angažira veći broj animatora koji bi dobili priliku da ekraniziraju kratke priče, dijelove spota – što je podržao festival Dev9t u svom izdanju 2019. godine organiziranjem radionice za izradu animiranog glazbenog videa.

  Ab Re Ne Da Dobude


  Animiranje i montaža kratkih priča trajala je više od godinu dana, a autorski rad potpisuje “GAN”- grupa animatora ekskluzivno okupljena oko ovog projekta. Veza ovih nezavisnih autora s ovom pjesmom jest ljubav prema animiranom filmu i prijateljstvo sa bendom Ab Re, koji je ovom prilikom okupio veoma šarenoliku ekipu, od potpunih početnika pa do animatora sa iskustvom. Sastav Ab Re ranije je objavio dva animirana spota za pjesme Veš mašina i Grdobina, dok je album More Napeto snimljen i objavljen u suradnji sa pančevačkim izdavačem Studio Krokodil.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR