Skip to content
Početna stranica » Novosti » Alergija novi singl “Šupak”, koji je izašao na Međunarodni praznik rada u podne, posvećuje svim šefovima!

Alergija novi singl “Šupak”, koji je izašao na Međunarodni praznik rada u podne, posvećuje svim šefovima!

  Otkako su se ponovo okupili, hiperproduktivni dečki iz zadarske Alergije ne miruju, u samo dva mjeseca stiže nam treći singl, i njegov prateći video, ovaj put za pjesmu “Šupak“. Prvim singlom “Krv i znoj” prekinuli su 14-godišnji post i najavili svoj povratak na scenu, da bi drugim singlom “Dobar stari punk” okupili legende Valtera Kocijančića i Davorina Bogovića te ispunili jedan od mladenačkih snova i snimili pjesmu sa svojim uzorima.

  Pjesma “Šupak” logičan je odgovor običnog malog čovjeka na prekarni rad na koji je primoran. U nesigurnom vremenu globalizacije i postindustrijskog kapitalizma u kojem se nalazimo, današnji iscrpljeni i potplaćeni radnik je samo lako zamjenjivi alat koji malobrojnoj eliti priskrbljuje dobit, a zauzvrat dobiva mrvice. Singl je tako posvećen svima šefovima i prekarijatu, ili kako Stipe, vokal Alergije, kratko kaže: “Ovu pjesmu posvećujemo svim radnim ljudima i želimo im čestitati Praznik rada. “Šupak” je stvar koju smo Zvonko, bubnjar benda, i ja napisali jedom prilikom na marendi usrid montaže!

  Alergija Šupak

  Zato smo u ponedjeljak, 1. 5., na Međunarodni praznik rada, dočekali premijeru novog singla Alergijetočno u podne, budnica i pjesma otpora radničkog pokreta, žestoki izljev frustracija svih “šljakera” koje šefovi izrabljuju i ne plaćaju za posao.

  Autori teksta pjesme su Stipe Bujas i Zvonko Kosović, autor glazbe Stipe Bujas, aranžman Alergija, producent je Leo Anđelković, a snimano je u tonskom studiju “Jura“. Redatelj videa je Vladimir Miketa, asistent kamere Vice Rončević, a post-produkciju je odradila VMC video produkcija. Glumci u spotu su Dejan MarcikićIvo PetrićMarin KožulMarijana Marjanović, te članovi Alergije.

  Ulični dalmatinski punk

  Nastali 1994. godine, Alergija dolazi iz Zadra i donosi svoj poznati zvuk uličnog punk rocka koji traje već skoro 30 godina. Prvim istoimenim albumom “Alergija” postavljaju svoje mjesto na hrvatskoj punk mapi. Uz pomoć tog vjetra u leđima 1997. nastaje legendarni oi/street punk album ovih prostora “Četvrti stalež“, uz koji je bend dobio stalno mjesto u prvoj ligi punk scene u regiji! Pauze i život onemogućili su više izdanja ovog benda, ali su ipak uspjeli 2009. objaviti još jedan album pod nazivom “Globalno zatoopljenje“, s kojeg smo dobili nekoliko njihovih vječnih himni.

  Ovaj ulični dalmatinski punk bend poznat po svojim pjevnim refrenima i društvenom angažmanu, sa žestokim punk rock temeljima, garantira uvijek dobru zabavu i skupno pjevanje uz bitne poruke! Članovi benda su Stipe Bujas (vokal), Pero Kožul (gitara i vokal), Stipe Krpina (bass gitara i vokal) i Zvonko Kosović (bubanj i vokal).

  Trećim singlom “Šupak” Alergija nastavlja rad na svojem novom studijskom albumu koji će biti objavljen krajem godine za PDV, kojeg željno iščekujemo, a do tada slušamo stare i nove hitove!

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR