Skip to content
Početna stranica » Novosti » Andy Dale Petty – Suvremeni Trubadur iz Alabame

Andy Dale Petty – Suvremeni Trubadur iz Alabame

  Putovanje Kroz Zvuk i Vrijeme

  Valovi naše radijske stanice su uzburkani novim digitalnim izdanjem drugog studijskog albuma Andyja Dalea Pettyja. Ovaj posebni moderni trubadur iz Huntsvillea, Alabame, donosi nam glazbenu poslasticu koja je dostupna kao vinil, audio CD i digitalni download pod nazivom Fricks Lament.

  Andy Dale Petty Fricks Lament

  Glazbena Raznolikost Snimljena na Dva Kontinenta

  Polovica albuma snimljena je tijekom Andyjeve europske turneje 2013. godine. Voodoo Rhythm Records poslao ga je u Outside Inside Studios u Italiji, dok je neke pjesme snimio sam u srcu Alabame. Rezultat je glazbena fuzija koja istražuje raznolikost i duboke korijene Americane.

  Andy Dale Petty – Suvremeni Putujući Svirač

  Rođen u sjevernoj Georgiji, Andy Dale Petty odrastao je pod brigom majke. Od harmonike do gitare i banja, njegov glazbeni put oblikovao je tradicionalni zvuk Deep South-a, inspiriran velikanima poput Berta Jansha, Mississippi John Hurta i Woodyja Guthrieja.

  U njegovom glazbenom svijetu, meteoriti tvore pokrivač nebom, a hladnoća siječnja ne nudi sigurno utočište za spavanje. Andyjeva glazba prenosi duh americane s modernim prizvukom i iskrenim pripovijedanjem, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja osvaja slušatelje.

  Glazbena Ekspedicija do Outside Inside Studija u Italiji

  Na ovom drugom albumu Fricks Lament (prvi: 2008. – “All God’s Children Have Shoes”), Andy Dale Petty se upustio u glazbenu ekspediciju do legendarnog Outside Inside Studija u Italiji. Rezultat su 12 nevjerojatnih pjesama, gdje se otvaraju vrata njegove glazbene kreativnosti.

  Andy Dale Petty donosi suvremeni trag u tradiciji, kao putujući svirač u duhu Mississippi John Hurta, Berta Jansha i Woodyja Guthrieja. Njegov zvuk istražuje dubine americane, ostavljajući nas zapanjenima i željnim više.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR