Skip to content
Početna stranica » Novosti » Bear Stone Festival – Harmonija glazbe i prirode

Bear Stone Festival – Harmonija glazbe i prirode

  Drugu godinu zaredom, ljubitelji stoner rocka i metala okupljaju se na jedinstvenom glazbenom festivalu koji kombinira mir prirode s gromoglasnim riffovima gitara. Smješten u klancu rijeke Mrežnice, pod vedrim zvjezdanim nebom i predivnim krajolikom, Bear Stone nudi nezaboravno iskustvo.

  Na glavnoj pozornici su nastupili izvođači poput Orange Goblin, Monster Magnet, Conan, Mother’s Cake i Church of the Cosmic Skull.

  Bendovi su oduševljavali publiku tijekom dva dana, pružajući raznovrsne podžanrove rocka i metala – od komercijalnih zvukova lead gitara do žestokih growl vokala. Posebno se istakla teatralna izvedba benda Church of the Cosmic Skull, čije su karizmatično izvođenje, scenska prisutnost i instrumentalizacija u stilu 70-ih godina prošlog stoljeća osvojili srca posjetitelja.

  Također, doduše u potpuno drugačijem zvuku, Orange Goblin je napravio velik dojam sa svojim klasičnim fuzz zvukom gitara, snagom vokala i brzim ritmovima, što potvrđuje da su oni jedan od esencijalnih stoner/doom bendova.

  Church of the Cosmic Skull

  Osim glavne pozornice, posjetitelji su uživali u glazbi DJ-eva i impresivnim vizualima koji su večerom podizali atmosferu festivala. Bear Stone također nudi štandove s hranom i pićima, iako su cijene bile nešto više nego što je uobičajeno. Za osvježenje i opuštanje, Mrežnica je bila savršeno mjesto za kupanje.

  Oni koji su željeli potpuno iskustvo festivala mogli su kampirati nedaleko od ulaza. Kamp je otkrio zašto je upravo ova lokacija bila odabrana za Bear Stone Festival – izoliranost od internetskog svijeta i gradskog užurbanog ritma privukla je gomilu ljudi, kako iz Hrvatske tako i iz drugih zemalja.

  Tijekom dana, posjetitelji su se zabavljali u šatorima, osvježavali se u Mrežnici ili veslali u kajacima, koji su također bili dio festivala.

  Ako ste stigli automobilom, imali ste priliku posjetiti najbliže gradove Slunj i Ogulin, koji nude razne atrakcije. Također, lokacija festivala je pogodna kao idealna usputna stanica za turiste koji žele posjetiti Plitvička jezera ili Jadransko more.

  Nestrpljivo iščekujemo sljedeću godinu kada će Bear Stone Festival ponovno oduševiti s novim licima izvođača i nadamo se pristupačnijim cijenama unutar festivala.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR