Skip to content
Početna stranica » Novosti » Bilo jednom u Bernu – Bogos!

Bilo jednom u Bernu – Bogos!

  Punkabilly senzacija Bogos iz Berna objavili svoj prvi album “Empty Bottles”

  Bilo jednom u starom dobrom Bernu – popijte pivo ili 10 sa nama te nam dopustite da vam ispričamo priču o 4 mladim barskim mušicama. 2009. godine u blizini Berna nastao je sastav Baseball Bat Boogie Bastards koji je svirao Old School Psychobilly.

  Bogos Empty Bottles

  Sastav su činila tri mlada punkera i školska prijatelja kojima nije bio stran divlji neotesani Rock ‘n’ Roll. Od poluakustičnog gitarista Ädua Bogoa, kontrabasista Ritchua Bogoa i bubnjara Mitchua Bogoa, rasturali su Rockabilly 50-ih s Country i Trash ritmovima garažnog punka 60-ih i jednostavnošću Punk bendova 70-ih te su sve navedeno spojili u jednu vlastitu divlju sintezu.

  2018. godine napravili su još jedan korak naprijed i pretvorili se u No-Hit Hobo-Billy-Punk senzaciju- Bogos! Adri sastavu donosi važnu komponentu – Bendžo iz “pakla”. Posvetili su se sviranju Bluegrassa, Countrya i Hobo-Folka. Oni se tada posvećuju Blue Grass Country-u i Hobo Folku što im je bilo veoma korisno tijekom pandemije – bili su u mogućnosti svirati puno akustičnih koncerata.

  Mitchu Bogo vrlo je aktivan na bernskoj sceni i kao koncertni promotor, te vodi vlastitu radijsku emisiju “Swamp Digger Radio Show” na Radio Rabe-u. Cjelokupne snimke i miks albumaEmpty Bottles” napravio je Zeno Tornado u Zeno’s Living Room-u 2020. godine.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR