Skip to content
Početna stranica » Novosti » Iz kvinteta u duet -upoznajte Breaking Fuel

Iz kvinteta u duet -upoznajte Breaking Fuel

  Nakon poziva studija Clouds Hill, snimili su veliki dio svog nadolazećeg albuma u Hamburgu. Pišemo o prvom 7″ (45 RPM) “MAKE” singlu s njihovog slijedećeg albuma “Make Our Delay Great Again“.

  Lideri sastava Breaking Fuel imaju tendenciju da gledaju u zvijezde i njihov album pušta korijenje u okolini Bordeauxa (Francuska) koristeći Drum & Bass juriš, da bi iz studija Clouds Hill snimanje nastavili u Hamburgu (Bosnian Rainbows, Omar Rodriguez Lopez, Pete Doherty , At The Drive-in, Gone Is Gone, Faust…)

  Po povratku, bend je odabrao Pariz kako bi dovršio album s producentom/inženjerom zvuka Camilleom Jamainom (Studio de l’Atelier) za proces produkcije/pretprodukcije, dodatna snimanja i finalni miks (En Veux Tu? En V’ là!, Le Cirque électrique, “Le réveil des Tropiques”, …).

  Breaking Fuel Album

  Camille Jamain već je producirao njihovo prethodno izdanje “More More More“. O suradnji sastav nam je rekao: “Kada smo bili tamo, dobili smo toplu dobrodošlicu od strane tima studija! Glavni protagonist sesije, Sebastian Muxfeldt, prekrasno je uspio nositi se s našom rock n’ roll groznicom! Zahvaljujući njemu i cijeloj obitelji tamo, ovo fantastično putovanje ostat će zauvijek u našim sjećanjima na tvrdom disku, stimulirajući sva naša osjetila! Držimo na umu ova dragocjena ažuriranja, bilo s umjetničke, ljudske ili tehničke točke gledišta, i želimo da većina ljudi može živjeti takve kreativne trenutke, koji su toliko važni u životu benda.”.

  Glazbom protiv pandemije!

  U međuvremenu, zbog COVID-a, dodatna snimanja napravljena su između Pariza i Lacanaua kako su se morali prilagoditi situaciji. U to vrijeme još jednom mogli su se osloniti na podršku sjajnih gostiju na albumu poput Adriána Terrazas Gonzáleza (The Mars Volta, TRAM), Matthieu Lesenechala (Big Sir, Lisa Papineau) i vrlo inspirativnog čovjeka Alaina Damasioa (autor “La Zone du Dehors” “, “La Horde du Contrevent”, “Les Furtifs”).

  Također, na njihovom novom izdanju obnovili su suradnju s ilustratorom i vizualnim umjetnikom Derikom te japanskom umjetnicom Emom Kawanago.Uz pomoć Camille, Jean-Charles Bastion (skladatelj za film “Pariz smo mi”) dao im je pravo da prisustvuju mastering sesiji u njegovom intergalaktičkom studiju MER/NOIR u Parizu što je zasigurno bilo nezaboravno iskustvo.

  Najavni singl Clouds s nadolazećeg albuma Make Our Delay Great Again najavljuje čvrsti Alt Rock koji i čini Breaking Fuel prepoznatljivim u svom zvuku – ništa manje nismo niti očekivali.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR