Skip to content
Početna stranica » Novosti » Brenso – kako to rade rockeri iz Bologne

Brenso – kako to rade rockeri iz Bologne

  Brenso (naziv proizlazi iz bolonjskog slenga BREve + inteNSO — Kratko + Teško) sastav je koji je osnovan u Bologni 2019. godine. Sastav definira svoju glazbu kao post-covid “over the counter” rock, inspiriranu mnogim iskustvima i zvukovima svojih članova – od Grungea do Desert Rocka, preko Punka, Hard Rocka i psihodelije 1970-ih.

  Brenso Demo/EP

  Sastav ima zajedničko razumijevanje u bučnom i fuzzy zvuku s Who Knows Who Cares (2016-2019) basistom Davidom Melchioniem, glavnom gitarom Francescom Spertijem, ritam gitarom Luca Minnaiem te organ/klavijaturistom Giacomom Mannironiem. U 2019. godini pjevač Serena Malossi (Justamember, Calicante) i bubnjar Andrei Jakovlev Gallié (Roynoir) pridružuju se sastavu. Nakon snimanja EP-a “Brenso” u srpnju 2020. godine, Luca Minnai odlazi, a zamjenjuje ga Iuri Panzacchi (ranije basist u sastavu 40127).

  Demo/EP “Brenso” snimljen je samo u jednom danu u srpnju 2020. godine u Cabot Cove Studios-u u Bologni. Objavljen je u siječnju 2021. godine na digitalnim glazbenim platformama. Tri pjesme (I’d Reconsider; Listen; Murder Rock Congregation) reflektiraju sirov rock stav grupe Brenso, kao što i odražavaju njihove mnoge glazbene utjecaje. Sastav mukotrpno radi na svojem prvom albumu koji očekujemo krajem ove godine.

  EP možete slušati ovdje, ali i na Vašem Radiju Falš.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR