Skip to content
Početna stranica » Novosti » Chrysarmonia i novi podžanr Heavy Blues

Chrysarmonia i novi podžanr Heavy Blues

  Lombardski bend, izrastao na relaciji Milan – Pavia, svira alternativni Metal / Hard Rock (ali treba napomenuti da pojedinci u  glazbenoj industriji vjeruju da su možda čak stvorili novi podžanr – Hard Soul ili Heavy Blues).

  Bend CHRYSARMONIA nastao je sredinom 2017. godine, a osnivači su Vania Guarini (skladateljica, tekstopisac i vokal), Fabio Chiappella (bubnjevi), Davide Paggiarin (gitara) i Simone Pampuri (bas). Kao cover bend “5 A CASO” koji je trajao već cijelo jedno desetljeće, ovo četvoro glazbenika je odlučilo oživjeti neobjavljene pjesme koje je skladala pjevačica Vania i predstaviti ih tijekom svojih nastupa.

  Chrysarmonia Fly Me To The Sun LP

  Obzirom na to da su one bile dobro prihvaćene, članovi su odlučili dati više prostora svojoj kreativnosti i fokusirati se na stvaranje vlastitih pjesama. Stvaranje pjesama započinje Vania. Ona sklada melodije i strukture temeljene na svom specifično dubokom glasu u pratnji klavira ili akustične gitare. Naposljetku, sve se zaokružuje doprinosima individualne kreativnosti svakog člana tijekom aranžmana što rezultira posebnim stilom koji je teško strogo svrstati u neki određeni žanr.

  Nakon debitantskog EP-a pod nazivom “Metamorphosis“, objavljenog 2019. godine koji su pratila dva singlaFast” (2019.) i “Desert” (2022.) – dostupnih na svim web platformama; bend je odlučio izdati svoj prvi LP pod nazivom “Fly Me To The Sun“. Album se sastoji od 12 upečatljivih pjesama koje se kreću između različitih glazbenih žanrova. Od Bluesa do Jazza, od Rocka do Metala.

  Fly Me To The Sun” dostupan je od 28.10.2022. na web platformama, ali i u fizičkom obliku na CD-u. Album na CD-u donosi i bonus pjesmu „Desert“ te knjižicu od 16 stranica s umjetničkim fotografijama talentiranog umjetničkog fotografa Fabia Orianija i svim tekstovima pjesama.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR