Skip to content
Početna stranica » Novosti » Coolio Jack objavio singl “On a Lookout for Something“

Coolio Jack objavio singl “On a Lookout for Something

  Coolio Jack je lik koji s vremena na vrijeme bez ikakvih najava i planova izbaci nešto s čime u tom trenutku jako rezonira, više za svoj gušt te da si ovjekovječi presliku stanja uma u određenoj točki u vremenu, a ako se potrefi da još netko to osjeti, odlično.

  Njegova furka nije štancanje pjesama koje nije proživio, pa tako nije niti našao smisla u forsiranju. Stilski teško definiran, kaže da ga muče kategoriziranja svojih pjesama u žanrove kada ih stavlja na Spotify. Naposlijetku nam priznaje, akustika je najbolji opis, te nadodaje: “ne vidim se nikad u nekim elektriziranim zvukovima. Imam 33 god, s Krka sam.”

  Refren simple, a pjesma u loopu

  PjesmaOn a Lookout for Something” nastala je spontano. Coolio Jack nam kaže da generalno ima naviku stvarati melodije koje on želi slušati. Proces stvaranja pjesme objasnio nam je ovako: “Tako da mi se tad slušalo nešto što nije napadno, ima ugodan vibe i mogu si pustiti na repeatu. A glava mi je bila puna i praktički je sve (osim prvog versea koji sam napisao pred koji mjesec) smišljeno i snimljeno u jednom šutu tu večer. Na kraju kad je to sve bilo snimljeno, osim što sam se puno bolje osjećao, odlučio i odmah i objaviti jer je zvučalo točno onako kako sam si prvotno to zamislio.“.

  Coolio Jack singl

  Misaoni proces iza pjesme je bio u smjeru zamke današnje dinamike života. Ganjamo razne osobne uspjehe, pa smo u konstantnom feelingu da je žurba te si posljedično i u vezama kondicioniran da si stalno na “lookoutu” što sve ne valja, da ne bi gubio vrijeme. Pri tome propustimo doživjeti čovjeka u potpunosti te se spojiti na suvisloj razini kada je u biti sve što ne valja vrlo lako riješivo. I tako smo u negativnoj petlji, umjesto da “samo budemo”. Zato je, kaže nam Coolio: “refren simple, a pjesma u loopu.“.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR