Skip to content
Početna stranica » Novosti » Posljednje putovanje: oproštajni album Dead Brothersa

Posljednje putovanje: oproštajni album Dead Brothersa

  Trinaestog listopada izašlo je novo izdanje koje nosi tešku emotivnu priču. Alain Croubalian, vođa benda i umjetnički tvorac, nažalost je preminuo tijekom snimanja ovog albuma. Grupa, predvođena Resli Burrijem i Bertrandom Siffertom, uspjela je završiti snimke, čime su stvorili zvučni testament koji će nas podsjećati na Alaina zauvijek.

  Dead Brothers Death Is Forever

  Posebno emotivan trenutak dogodio se u studiju kada je Alain snimio posljednju pjesmu, gospel klasik “Wayfaring Stranger“. Ta pjesma sada će ga pratiti na njegovom vječnom počivalištu, stvarajući duboku povezanost između umjetnika i njegove glazbe.

  Ovo posebno izdanje brzo je osvojilo srca slušatelja. Prvo izdanje vinila već je rasprodano prije nego što je tisak uopće završen, što je dovelo do brze proizvodnje novih primjeraka. Slična situacija dogodila se i s CD-om. Unatoč prvotnom planu da se CD ne izdaje, veliki broj narudžbi potaknuo je proizvodnju ograničenog broja koji će uskoro biti dostupan. Do tada, svi zaljubljenici u glazbu moći će preuzeti album putem koda, ta odluka je donesena kako bi se izbjegle komplikacije s carinom i neželjenim dodatnim troškovima.

  Osim samog izdanja, očekuje nas i kratka turneja gdje će gostujući pjevači zamijeniti Alaina za mikrofonom. Njegovo naslijeđe živjet će kroz ove iznimne izvedbe.

  Alain Croubalian (1964-2021) tijekom godina, zajedno s ostalim glazbenicima, stvorio je nevjerojatne pjesme. Voodoo Rhythm Records imao je sreću surađivati s toliko talentiranim umjetnikom i osvojiti njegovo povjerenje. Od 1999. godine, uspjeli su izdati neke od najboljih švicarskih snimki, a ovo posljednje remek-djelo Dead Brothers-a nije iznimka.

  Što se tiče samog albuma, Alain ih je napustio prije miksanja pjesama koje je stvorio u suradnji sa svojim pjesnikom Marc Littlerom. Originalni materijal odabran je, djelomično uređen i miksan od strane Bertranda Sifferta zajedno s Reslijem Burrijem. Ovaj posljednji predivan album Dead Brothersa sada je dostupan, a naslovnicu je dizajnirao Jean Luc Navette.

  Pjesma ‘Wayfaring Stranger‘ posljednja je pjesma koju su Dead Brothers ikad snimili i postavljena je na kraj albuma prema želji prežaljenih, što nije bilo prvobitno planirano.

  Dead Brothersi su tijekom svog postojanja inspirirali mnoge glazbenike diljem svijeta (poput Dresden Dolls, Gogol Bordello itd.). Njihova glazba nastavlja živjeti kroz nas, podsjećajući nas na snaga glazbe premošćuje jaz između života i smrti.

  Dakle, dragi ljubitelji glazbe, pripremite se za ovo emotivno putovanje i dopustite da nas Dead Brothers svojom posljednjom glazbenom avanturom podsjeti koliko je glazba snažno i trajno nasljeđe.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR