Skip to content
Početna stranica » Novosti » Dodger Artfool & The Vipers snimili pjesmu o sveprisutnoj amerikanizaciji

Dodger Artfool & The Vipers snimili pjesmu o sveprisutnoj amerikanizaciji

  Dodger Artfool & The Vipers je alternativni punk rock bend iz Varaždina, nastao u kolovozu 2020. godine. Sastav predstavlja nastavak kantautorskog rada Dominika Markovinovića ( aka. Dodger Artfool) koji upoznaje nekolicinu glazbenih istomišljenika iz nekoliko ostalih varaždinskih bendova. Nastankom grupe, potpuno se mijenja zvuk pjesama koje su nastajale godinama unazad u akustičnom aranžmanu.

  Bend čine: Dominik Markovinović – Vokal, gitara, Lovro Vujnovac – Gitara, Edo Hajdarović – Gitara, Vokal, Luka Klen – Bas gitara, Viktor Ožeg – Saksofon, Vokal i Nikola Kekez na bubnjevima.

  Budući da su vremena bila čudna zbog pandemije, krenuli smo intenzivno vježbati. Svi skupa smo napravili aranžmane i svakom probom smo postajali sve bolji. Pala je odluka da krenemo u studio. Naoružani opremom, pokojom pivom i voljom krenuli smo snimati autorske stvari.” – Rekli su Vajpersi. Pjesme su snimane u Penthouse studiju u Zagrebu pod vodstvom Tonija Tkaleca, Edvina Đerahovića i Ivora Kasapa. Za pjesmu “Hvala Ti Ameriko”, koju ujedno sad i predstavljamo, spot je snimljen u „Beyond Pines“ produkciji  koju vodi genijalni Dinko Šimac.

  Pjesma predstavlja kritiku sveprisutnoj amerikanizaciji i njenom utjecaju na globalno stanje društva. Dodger Artfool & The Vipers pjesmu je komentirao ovako: “Ovo je pjesma o zemlji koju vjerojatno nikada nećemo vidjeti, jer nakon današnjeg dana mislimo da se možemo zauvijek pozdraviti sa vizom za ulazak u nju, ali to je rock n roll.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR