Skip to content
Početna stranica » Novosti » Doringo predstavlja novi singl te najavljuje njihov treći album

Doringo predstavlja novi singl te najavljuje njihov treći album

  Predstavljamo vam novi singl “Tri Probe Tjedno” glazbenog sastava Doringo. Ovaj singl je ujedno i najava njihovog trećeg albuma “Budem budem” čiji se izlazak očekuje početkom 2021. godine

  Pjesma je dobila i video spot za čiju je režiju i montažu zaslužan Doringo. U spotu se pojavljuju svi članovi sastava: Damir Mihaljević (bubanj), Mihovil Jurdana (bas), Mak Murtić (flauta, saksofon), Lucija Stanojević (violina) te Doringo (gitara).

  Snimanje glazbe se odvilo u tri različita studija tokom ove jeseni. Violina je snimljena u bOravArt studiju, gitara i saksofon u Gringo’s Gate studiju a bubanj i bas u studiju SveMir. Miks i master je također obavio Doringo u Gringo’s Gate studiju.

  Doringo

  Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) djeluju od 2016. Godine. Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020.

  Iste godine sastavu se pridružuju Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina). Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”. Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz doringovo djelovanje.

  Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici: Orjen Riđanović (akustična gitara), Aldo Foško (bas klarinet), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon), Fred Lanz (klavijature) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR