Skip to content
Početna stranica » Novosti » ectratis objavio novi videospot za pjesmu “Bicycle”

ectratis objavio novi videospot za pjesmu “Bicycle”

  ectratis je studio projekt i bend glazbenika Mateja Blečića, sa sjedištem u Zagrebu. Projekt postoji još od 2014. godine kada je izdano nekoliko demo izdanja i singlova, sve do 2017. godine kada započinje snimanje prog rock/jazz fusion debitantskog albuma The Artificial Spirit. Album je izdan 23.9.2019. godine, te je međunardno priznat s pozitivnim recenzijama u zemljama poput Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske, Portugala itd.

  ectratis Bicycle
  Photo by: Karla Kocić i Roland Rostohar

  Bicycle“ je jazz-funk pjesma s drugog ectratis albuma Clock Is a Thing of the Past (objavljenog 23.9.2022.), koja je bazirana na jakom grooveu kombiniranim s jazzerskim progresijama akorada i funky bend aranžmanima poput klavijaturističkih/synth fraza i „prave“ brass sekcije. Na pjesmi gostuju priznati hrvatski glazbenici poput trubača Igora Pavlice i saksofonistice Ane Kovačić, koji su oboje etablirani studijski glazbenici ali i članovi live benda Darka Rundeka.

  Spot je sniman u Zagrebu, a za njegovu realizaciju zaslužan je Roland Rostohar. Dio s bendom snimljen je u Glazbenoj Kući na Velesajmu, dok je segment s biciklima snimljen u Novom Zagrebu. U njemu gostuju članovi ectratis benda: Matej Blečić (vokal i klavijature), Jelena Galić (prateći vokal i bas gitara) i Tin Brkljačić (bubnjevi). Mladi gitarist Luka Kramar također sudjeluje u spotu kao zamjena za Ivana Luića (koji je snimio gitarsku dionicu na samoj pjesmi).

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR