Skip to content
Početna stranica » Novosti » Novi singl grupe ectratis – Sunday Morning

Novi singl grupe ectratis – Sunday Morning

  Najnoviji singl i spot grupe ectratis, nazvan “Sunday Morning“, donosi osvježenje u glazbenom svijetu svojom fuzijom popa i rhythm and bluesa. Pjesma nosi ambijentalni, pomalo nostalgičan štih, uz ponavljajuću progresiju akorada obogaćenu synth teksturama, koje podsjećaju na zvukove osamdesetih godina prošlog stoljeća.

  Osnivač sastava, Matej Blečić, nije samo autor glazbe već je zaslužan za snimanje, produkciju i miksanje pjesme, dok je mastering povjeren Angeli Marcloid iz Chicaga (SAD). Ideja za skladbu “Sunday Morning” doslovno je nastala iz sna, što dodaje još jedan sloj mističnosti i kreativnosti projektu.

  Spot koji prati pjesmu na konceptualan način prikazuje nedjelju ujutro kroz četiri različita dana. Ovaj zanimljiv vizualni uradak kreacija je Rolanda Rostohara, koji je zaslužan za snimanje i montažu.

  ectratis Sunday Morning
  Kadar iz spota za pjesmu “Sunday Morning”

  Sunday Morning će biti sastavni dio trećeg albuma grupe ectratis, čije izlaženje možemo očekivati u budućem vremenu.

  ectratis, projekt zagrebačkog glazbenika Mateja Blečića, započeo je 2014. godine kao demo eksperiment, a s vremenom je evoluirao u kompletnu produkciju i live bend. Sadašnji članovi benda (uz Blečića) su Hana Stanišić, Tomislav Tonković, Ivan Starčević i Tin Brkljačić.

  ectratis
  ectratis

  Do sada su objavili dva iznimno stilski raznolika i međunarodno priznata albuma – “The Artificial Spirit” (2019.) i “Clock Is a Thing of the Past” (2022.). Nakon drugog albuma, izašao je singl “Vjeruj mi” (2023.) s pratećim videospotom. “Sunday Morning” dodaje novu dimenziju njihovom zvuku i priči, istovremeno čuvajući autentičnost koja ih je obilježavala od samih početaka.

  Spot za pjesmu “Sunday Morning” možete pogledati ovdje.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR