Skip to content
Početna stranica » Novosti » ectratis: Matej Blečić očarava novim singlom “Vjeruj Mi”

ectratis: Matej Blečić očarava novim singlom “Vjeruj Mi”

  U srži zagrebačke glazbene scene leži ectratis, jedinstven spoj kreativnosti i glazbenog zanata, čiji tvorac, Matej Blečić, prelazi granice konvencionalnog, povezujući različite žanrove u jedinstvenu sintezu zvuka.

  Njegova glazba diše kroz dva izdana albuma: “The Artificial Spirit” (2019.) i “Clock Is a Thing of the Past” (2022.). Oba albuma, s po devet upečatljivih pjesama, otkrivaju Matejevu sposobnost sjedinjavanja pop rocka, jazz fusiona, novog vala i progresivne glazbe na način koji osvježava i intrigira slušatelje. Najnovije izdanje, singl nazvan “Vjeruj Mi“, prožet je pop rock tonovima s primjesama new wavea i fuzije. Ova pjesma predstavlja suptilni komentar na suvremeno društvo, nadograđujući i odgovarajući na teme pjesama “Tvoje ime” i “Nije bitno” s drugog albuma “Clock Is a Thing of the Past“, objavljenog krajem prošle godine.

  U studijskoj izvedbi singla “Vjeruj Mi“, pridružili su mu se talentirani glazbenici: Jelena Galić, Tin Brkljačić i gostujući gitarist Luka Kramar. Uz Mateja Blečića, ovi glazbenici su stvorili zvučni krajolik koji odiše jedinstvenošću i inventivnošću. Produkciju i miks potpisuje sam Matej, dok je za mastering zaslužna producentica Angel Marcloid iz Chicaga.

  Videospot za “Vjeruj Mi”, snimljen u ugodnom ambijentu Sunday Studios u Svetoj Nedelji pod vodstvom Svena Pavlovića, donosi retro šarm na male ekrane. Režiju spota potpisuje Tihomir Kerežia, dok su se u njemu pojavili i glazbeni suradnici Maja Škreblin i Tomislav Tonković, pridonoseći vizualnoj priči pjesme.

  ectratis ne samo da stvara glazbu, već i gradi svijet koji povezuje prošlo i sadašnje, stvarajući duboke i angažirajuće glazbene priče. Njegova sposobnost da istražuje granice žanrova i izraza čini ga jednim od najuzbudljivijih umjetnika na hrvatskoj glazbenoj sceni. Ostanite u koraku s ectratisom i pripremite se za putovanje kroz zvuk i emocije koje rijetko koji glazbeni projekt može pružiti.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR