Skip to content
Početna stranica » Novosti » Punk sastav Eddie And The Subtitles objavili novi LP

Punk sastav Eddie And The Subtitles objavili novi LP

  Reizdanje te nova izdajna nikad objavljenih pjesama na novom punk LP-u “Skeletons In The Closet” sastava iz Orange County-a

  Bile su 1980-e godine u Orange County-u u Kaliforniji kada je Punk Rock već nekoliko godina dominirao predgrađima. Eddie Joseph je svo to vrijeme bio prisutan na glazbenoj sceni južne Kalifornije, osmišljajući svoje Rock ‘n’ Roll manevre od sredine 1960-ih kada je počeo svirati u garažnim bendovima. Eddie je brusio svoje vještine na roots glazbi i raskalašenom teenbeat-u puno prije svoga pohoda na novi, otrcani, nasilni punk blitzkrieg.

  Eddie And The Subtitles LP Skeletons in The Closet

  Ovdje se radi o jednom majstorskom projektu koji uključuje pomno odabrane glazbenike, a taj izbor je ovisio o trenutnom smjeru koji je slijedio Eddie Joseph. Angažman Mikea Pattona i Matta Simona, OC legendi srednje klase, dovode do suradnje benda „EDDIE AND THE SUBTITLES“ s drugim susjednim i srodnim bendovima kao što su BLACK FLAG, ADOLESCENTS, CIRCLE JERKS  i mnogim drugima.

  Vremenom je formirana DIY oznaka pod nazivom „No Label Records“  (stoga što na gramofonskoj ploči doslovno izostaje oznaka labela) i prvi singl “Fuck You Eddie!” je pušten u javnost. Snimke su nastale u Fullertonu pod dirigentskom palicom Jona St. Jamesa u njegovom legendarnom Casbah studiju (koji je pomogao stvoriti nekoliko vrlo uspješnih izvođača, uključujući „THE VANDALS“ i „SOCIAL DISTORTION“). Iz brojnih snimki izrodilo se pregršt pjesama koje će se pojaviti na ovom LP-u pod nazivom “Skeletons In The Closet” (No Label Records, 1981).

  Kosturi u ormaru – Seciranje LP-a

  Pjesme “Zombie Drug Killers”, “No Virgins In Hollywood” i “American Society” u ovom reizdanju pojavljuju se kao uvodni trio. Geza X (pravim imenom Geza Gedeon, poznat kao uspješan producent) je također uključen u proizvodnju niza pjesama s ovim marginaliziranim bendom. Spomenimo još ovdje da se na snimkama, između ostalih glazbenika, može naći i Nicky-ja Beat-a (GERMS, WEIRDOS). Zanimljivo je da bendu, čak i pri činjenici da su vjerni sljedbenici punka, način pisanja pjesama, kao i zvuk i stil predstavljaju prioritet. Tako se ovdje kao rezultat pojavljuje jedna druga manifestacija Eddijeve prave ljubavi.

  Prašnjavi i mračni goth-pop stil pjesama “Magic” i “Stream of Consciousness” ključni su za ovu priču, postavljajući jedinstveni ton koji funkcionira u moru jednodimenzionalnih scenskih izdanja, u potpunosti iskorištavajući prednosti Gezinih mikrotonalnih tehnika gitare koje oponašaju sintetiku. Iz niza snimki je nastalo i djelo osmišljeno da oda počast Daveu Dacronu, glavnom nevaljalcu benda RHINO 39 (Dangerhous Records) čiji je 16-godišnji život tragično prekinut u automobilskoj nesreći 1980. godine.

  Zabavni ritmovi se nastavlju s obradama “Louie Louie” (također se pojavljuje na nedostižnom singlu “Fuck You Eddie!”) i “We Gotta Get Out of This Place”, kao svjedočanstvo Eddiejeve opsjednutosti bezvremenskim pa tako i aktualnim zvukovima njegove delinkventne adolescencije. Kolege iz svijeta glazbe i prijatelji Jon Blair (Jon and the Nightriders) i Bobby Paine (Paine Brothers) pridonijeli su svojim pjesmama kojima nastaju još četiri originalna glazbena djela: “Boppin’ Little Bobcat, “”Treat me Right, ” “Gina” (obradila ju je 1984. Josie Cotton, a ponovno 1989. Stray Cats-i) i “Your Head’s In The Right Place”.

  “Skeletons In The Closet” ostaje neobičan i rijedak artefakt u svijetu punka, DIY i autsajderske glazbe, a Slovenly Recordings je ponosan što ga ponovno može predstaviti cijelome svijetu.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR