Skip to content
Početna stranica » Novosti » Irski Indie sastav Emperor of Ice Cream objavio novi singl

Irski Indie sastav Emperor of Ice Cream objavio novi singl

  Novi singl pod nazivom “I See You Everywhere” objavljen je kao prvi od dva singla grupe Emperor of Ice Cream koji će izaći za nezavisnu izdavačku kuću FIFA Records iz Corka prije kraja ove godine

  Onako na prvu, ‘I See You Everywhere‘ živahna je Indie Pop pjesma, dok se zapravo bavi iznimno ozbiljnom temom otuđenja od roditelja. To je proces kroz koji se dijete otuđuje od roditelja kao rezultat pogrešnog utjecaja ili psihološke manipulacije od strane drugog roditelja, te se nadovezuju na trenutne napore u Irskoj da se promijene zakoni koji se na to i odnose. Bilo da je izvršeno namjerno ili nesvjesno, otuđenje od roditelja je srceparajuće i može biti slično mučenju za otuđenog roditelja, ali također ima štetne učinke na nedužno dijete ako je prisiljeno trpjeti dugotrajnu odvojenost od svih onih koji ga vole.

  Autor naslovnice: Eddie Butt

  Ovaj singl Emperor of Ice Cream-a ukazuje nam kako se grupa nastavlja razvijati, zadržavajući svoj zaštitni znak bas linije, sirove i melodične gitare, nadograđene elegantnim, raskošnim vokalima i harmonijama. Sastav donosi svježiji i siroviji zvuk kakav se čuo na njihovom posljednjem singlu ‘Weather Vane‘, dopuštajući pjesmama da govore same za sebe umjesto da obavijaju zvuk pedalama i produkcijskim trikovima.

  Pjesmu je miksao Graham Finn u New Yorku, a bubnjeve je snimio Remko Schouten u Amsterdamu u studiju IJland, koji je prethodno radio s Pavementom, Stephenom Malkamusom & The Jicks i Devendrom Bernhardtom među ostalima.

  Povratak Indie Pop Rocka u Cork

  Mora se napomenuti da je ovo izvanredan povratak za grupu iz Cork-a pojavivši se nakon 25-godišnje pauze 2020. godine. Zasigurno su nadoknadili izgubljeno vrijeme izdavanjem sedam singla i dva albuma, njihovog dugo očekivanog debi albuma ‘No Sound Ever Dies‘ i njihovu ‘EP Collection 93-94‘. Oba albuma su ušla na službenu top ljestvicu albuma Top 40 i zauzela prvih deset mjesta na nezavisnoj ljestvici albuma na prvom, odnosno trećem mjestu. Očekujte još nove glazbe od Emperor of Ice Cream u nadolazećim mjesecima. Njihov opus dostupan je putem Bandcampa.

  Graham Finn, ‘John Haggis’ Hegarty, Colum Yong, Eddie Butt

  FIFA Records, održavajući nezavisan etos, stavlja veliki fokus na izgradnju jakih radnih odnosa i partnerstava s umjetnicima radeći s lokalnim poduzećima. Cilj je koristiti ne samo umjetnicima, već i pridonijeti na svoj mali način održivom lokalnom i nacionalnom gospodarstvu za koje vjeruju da je trenutno ključno. Izdavačka kuća također ima međunarodnu dinamiku, stvarajući veze s brojnim medijskim kućama te s nekoliko neovisnih izdavačkih kuća širom svijeta – Elefant Records (Španjolska), Vinyl Junkie (Japan), Secret Crush Records (SAD), Small room (Tajland) Pop Lane /Ra N Bo (Francuska), Stargazer (Njemačka) Big Tea Records (UK).

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR