Skip to content
Početna stranica » Novosti » Fortuan objavio novi singl i spot

Fortuan objavio novi singl i spot

  Fortuan je strastveni projekt troje dugogodišnjih prijatelja iz Bratislave u Slovačkoj, koji potječu iz tri potpuno različite sredine – jedan je programer, jedan računovođa i jedan tehničar za luksuzne bazene. No, ono što ih spaja je zajednička ljubav prema klasičnom rocku.

  28. listopada objavili su novi glazbeni video kako bi svojoj najnovijoj pjesmiCatch Me If You Can” dali svježi izgled. Produkciju i mix pjesme napravio je Mario Borgatta, inženjer zvuka koji je radio s velikim umjetnicima, a neki od njih su Foster The People, Muse i John Mayer. Mastering je odradio Travis Ference.

  Njihovo zajedničko glazbeno putovanje počelo je u cover bendu Wooders, svirajući već poznate rock klasike u pubovima i na vjenčanjima. Nije trebalo dugo dok nisu počeli pisati i snimati vlastitu glazbu. Bend je obilježio ovu promjenu promjenom imena u Fortuan – fonetska transkripcija +421, slovačkog pozivnog broja – izražavajući ljubav prema domovini, a istovremeno označavajući međunarodne ambicije.

  Fortuan

  Glazba benda nadovezuje se na klasične rock zvukove 70-ih i 80-ih i obogaćuje ih modernim utjecajima. Ova kombinacija stvara indie rock zvuk prožet najboljim od onoga što ovo stoljeće može ponuditi. Ova kombinacija osigurava da slušatelji svih dobi pronađu nešto “svoje” u Fortuanovoj glazbi.

  Njihova prikupljena široka privlačnost već im je donijela brojne nastupe uživo na slovačkim glazbenim festivalima i čak im je donijela nekoliko pobjeda na nekoliko natjecanja bendova. Njihov najveći uspjeh do sada je drugo mjesto u POP kategoriji na slovačkom glazbenom natjecanju 2019. “Rocková maturita” (Rock matura).

  Fortuan

  Bend je preko crowdfundinga financirao, snimio i izdao svoj debitantski album Flavors 2020 godine. Njihov drugi album, koji obećava još ambiciozniji zvuk, već je na putu.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR