Skip to content
Početna stranica » Novosti » Bjelovarski Dave Grohl objavio album prvijenac “Soba”!

Bjelovarski Dave Grohl objavio album prvijenac “Soba”!

  Fyu – svestrani je 22-godišnji Bjelovarac koji je napisao, odsvirao i otpjevao 11 autorskih pjesama objavljenih pod okriljem El Recordsa.

  I ne, datum izlaska 15.6. nije slučajan – dijeli ga s Nirvaninim albumom “Bleach” iz 1989. g. I kao što je Kurt Cobain imao 22 godine u vrijeme objave, toliko godina ima i ovaj bjelovarski kantautor, a utjecaj grungea čuje se u mnogim pjesmama iz “Sobe“. “Album je dosta šarolik i ponosan sam na njega jer se može vidjeti dosta različitih primjesa u moj svijet rock glazbe koja je temeljena grunge slikom, ali opet ima podosta pop podloge, atmosfere i baladičnog rocka.” kaže nam Fyu.

  Publika je već prošle zime imala priliku čuti singloveSiva Zona (Raj)” i “Slijepi Duh“, a na proljeće i “Šum” te prvi singl na engleskom “Elements“, a kako sam Fyu kaže, svaki od singlova predstavlja svaku stranu energije albuma. Album broji 7 pjesama na engleskom i 4 na hrvatskom.

  Naziv albuma zapravo je vrlo logičan – Fyu je sve svoje pjesme snimio, odsvirao i otpjevao u kućnom studiju u svojoj sobi. Za produkciju albuma zaslužan je Geno Genov, a ko-producent je Davor Jagec. “Imali smo vrlo lijepi put i bilo je predivno raditi u takvom timu, svi smo jako dobri prijatelji naposlijetku i mislim da je to najbitnije za vibru cijelog albuma“.

  Fyu Soba

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR