Skip to content
Početna stranica » Novosti » Gane RImatore i njegov treći singl “Trst je naš”

Gane RImatore i njegov treći singl “Trst je naš”

  U nekim prošlim vremenima, šoping u Trstu bio je više od samog šopinga. Obitelji su danima planirale draž odlaska “preko”. Pomno se radio popis svega što treba nabaviti, kako sebi, tako i susjedu, ujnama, babama, stričevima… 

  Naravno, nije baš da smo “imali samo jednu vrstu jogurta ili čokolade”, ali sistem je nudio što je nudio pa je gro ljudi tražilo na glasovitom Ponterossu i ostalim tršćanskim dućanima svoju šansu za kupovinu hrane, robe, ali i inih potrepština. Trebalo je i pripaziti na ograničenja koja su na granici bila stroga, ali i taj dio priče se nerijetko zaobilazio na svakakve načine… Upravo o toj temi govori novi, treći po redu, singl “Trst je naš” koji je svojevrsni homage tim vremenima, kao što se i spominje u refrenu. 

  Gane RImatore Trst Je Naš

  Pjesma je već dobro odjeknula u radijskim eterima diljem Hrvatske, kao i tuzemnim portalima, ali otišla je i “u šoping” preko slovenskih pa sve do tršćanskih portala koji su objavili ovu vijest jer nije svakidašnje da se neki grad i priča o istom spominje iz mikrofona autora i/ili izvođača van te države, u ovom slučaju Italije.

  Gane RImatore Trst Je Naš

  Nazad na generalije; instrumental i mix odradio je Kickass iz Zagreba dok je za master bio zadužen Mislav Sirovina Sirko. Za video produkciju zaslužan je riječki Profectus Media koji je odradio odličan posao, a kadrovi su snimani po Rijeci, Grobniku i, naravno, samom Trstu! Dobri stari 2-taktni Wartburg je poslužio u videu da se vratimo 40 godina unazad i na autentičan način dočaramo duh izleta u Trst i neizvjesne vožnje preko granice.

  Pjesma “Trst je naš” se može pronaći i na svim bitnijim streaming servisima (Deezer, Spotify, Apple, Tidal itd.), a naći će se i na albumu “Beatovi su pali na teme” koji bi svijetlo dana trebao ugledati početkom veljače ’22., a već su ga najavljivali i singlovi “Prodajem maglu” te “Fiumana”.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR