Skip to content
Početna stranica » Novosti » Neafirmirana glazbena scena: Kako Postati Glazbeni Kaos-Majstor

Neafirmirana glazbena scena: Kako Postati Glazbeni Kaos-Majstor

  Dobrodošli u svijet Umjetničke Guruistike, tajnog kluba neafirmiranih glazbenika koji se ne obaziru na norme, konvencije i bilo kakav smisao. Ako ste spremni na ludilo, kaos i nevjerojatne modifikacije glazbenih instrumenata, čekajte da čujete ove revolucionarne savjete!

  9

  Zanemarite sve glazbene instrumente i koristite samo kuhinjske aparate: Tko kaže da vam treba klasični set svirala? Umjetnička Guruistika preporučuje da svoju glazbu izvodite koristeći samo kuhinjske aparate poput miksera, tostera ili mikrovalne. Vaša glazba će zvučati kao jutarnji kaos u kuhinji – samo glasnije!

  8

  Uvrstite zvukove kućnih ljubimaca u svoje snimke: Vaša mačka ima talent za nepotreban meow? Vaš pas ne može odoljeti zavijanju u neodgovarajućim trenucima? Uhvatite te zvukove i uvrstite ih u svoje glazbene snimke! Ne samo da će to zvučati smiješno, već ćete biti cijenjeni umjetnik među životinjama.

  Glazbeni Kaos Majstor

  7

  Kreirajte pjesme s naslovima koji nemaju nikakve veze s pjesmom – zaboravite na logiku i smisao. Umjetnička Guruistika vam savjetuje da nazovete pjesme s apsurdnim i nejasnim naslovima poput “Riža u Svemiru” ili “Banana Ljubavi“. Nitko neće imati pojma o čemu pjevate, ali to je upravo poanta!

  6

  Svirajte samo na instrumentima koje sami izradite i zaboravite na kupovinu skupe opreme. Umjetnička Guruistika uz kuhinjska svirala preporučuje da sami izrađujete svoje instrumente od recikliranih materijala poput kartonskih kutija, limenki ili wc papira. Vaša glazba će biti tako jedinstvena da će znanstvenici tvrditi da si otkrio novu dimenziju zvuka jer tvoji akordi izazivaju halucinacije, telepatiju i sposobnost letenja kod slušatelja.

  5

  Odbijajte se pridržavati bilo kakvog tempa, jer tko treba smislene ritmove? Umjetnička Guruistika vam toplo preporučuje da svoje pjesme izvodite bez ikakvog tempa ili ritma. Skačite s jednog akorda na drugi bez ikakvog upozorenja. Tvoja glazba će zvučati toliko jedinstveno da ćeš osvojiti Nobelovu nagradu za mir jer će tvoje melodije biti toliko opojne da će zavađene države odustati od ratova i početi plesati zajedno na tvoj anti-ritam.

  4

  Glazbu izvodite samo na improviziranim koncertima u javnom prijevozu: Zaboravite na koncertne dvorane. Preporučamo da svoje glazbene performanse izvodite samo u javnom prijevozu. Zamislite svirati svoju glazbu u prepunom autobusu ili vlaku, dok vas ljudi neuspjelo pokušavaju ignorirati, a neki će možda i početi plaćati da izvodiš koncerte na javnim wc-ima jer tvorevina tvojih nota ima nevjerojatnu moć čišćenja i dezinfekcije, a dobro poznata činjenica je da je miris javnog wc-a miris estrade. Ergo – uspio si.

  3

  Budite toliko neafirmirani da nitko nije siguran jeste li umjetnik ili samo luđak: Konačno, cilj svakog neafirmiranog umjetnika je biti toliko nejasan i zbunjujući da nitko ne zna jeste li genijalni umjetnik ili samo potpuni luđak. Umjetnička Guruistika potiče vas da dosegnete tu razinu nejasnoće i uživate u svojoj tajanstvenosti.

  2

  Ne brinite o melodiji, bitno je da je glasno! Melodija je dosadna. Umjetnička Guruistika savjetuje da se ne opterećujete melodijom već samo glasnoćom. Što glasnije svirate, to bolje! Neka vaša glazba bude kao zvučna eksplozija koja ruši sve pred sobom. Vaša glazba će biti tako jedinstvena da će sve radio stanice izbjegavati puštati tvoje pjesme jer su sigurni da će se slušatelji početi transformirati u hipijevske jednoroge i krenuti u potragu za tajnom harmonije svemira.

  1

  Iznenadite svoju publiku tako da svirate svoje pjesme unatrag. To će biti revolucionarni korak u glazbenoj industriji, jer tko bi želio slušati pjesme normalno kad se mogu okretati naopako i tražiti skrivene poruke? Vaša glazba će biti toliko jedinstvena da će znanstvenici tvrditi da si otkrio novu dimenziju zvuka jer tvoji akordi izazivaju halucinacije, telepatiju i sposobnost letenja kod slušatelja.

  Glazbeni Kaos Majstor

  Umjetnička Guruistika za neafirmirane glazbenike je iskrena parodija na svijet umjetnosti. Nemojte se previše uzimati ozbiljno, već uživajte u svojoj kreativnosti, smijehu i apsurdnosti. Budite hrabri, budite drugačiji i neka vam umjetnost bude sredstvo za izražavanje vaše jedinstvenosti i ludosti.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR