Skip to content
Početna stranica » Novosti » Finale HGF-a danas u ReGardenu!

Finale HGF-a danas u ReGardenu!

  26. finale HGF-a održati će se danas uz poznate zagrebačke headlinere

  Finalisti HGF-a 2022. godine ove subote natječu se za prestižnu nagradu pobjednika zabočkog demo festivala. Natječaj se odnosi na izvođače koji sviraju autorsku glazbu rock, pop, indie, punk, metal, electro, hip-hop, alter ili sličnog glazbenog izričaja, a dolaze s područja Republike Hrvatske.

  HGF

  Finale će se održati ReGardenu u Zaboku, upad je besplatan, a vrata se otvaraju u 20:00 sati. Cijeli događaj upotpuniti će zagrebački bend o kojem se ne treba puno pisati. Pips, Chips & Videoclips ove godine slave 30. godišnjicu postojanja te će nam u Zaboku zasigurno ponuditi brojne hitove iz svoje dugogodišnje karijere.

  Finalisti HGF 26. – 2022.

  A tko su sve finalisti ovog prestižnog natjecanja? Ponosni smo napomenuti da je u ovoj elitnoj skupini i daisy dives, kantautorica čije pjesme Radio Falš već dvije godine svakodnevno vrti na raznim mix listama. Daisy dives sa svojim sanjivim solo projektom sve odlučnije pronalazi svoje mjesto na glazbenoj sceni. EP objavljen krajem 2019. godine radi DIY pristupa veže uz melankolični lo-fi ugođaj isprepleten motivima ljeta. Zvuk građen na elementima dream pop-a i indie pop-a rezonira s nježnim vokalnim harmonijama, dok gitare, synth i ritam mašina kao baza njenih live setova stvara sanjivu zvučnu podlogu za kao u jeku rastopljeni vokal.

  LoM je tročlani sastav iz Koprivnice, sačinjen od članova koji u glazbenom svijetu imaju već poduži staž. Oformljen u želji i namjeri da u glazbeni svijet unesu jednu svježinu u obliku miješanja raznih stilova glazbe koje sve objedinjuje jedan snažan i drugačiji zvuk.

  Soulcase je alt rock sastav iz Rijeke. Bend je započeo s radom 2019. godine, kada je skupina prijatelja odlučila započeti novo poglavlje na svom kreativnom putu. Odlučni u stvaranju vlastitog i jedinstvenog zvuka, započeli su sa stvaranjem glazbe, a posljedično tome, pomalo su nastajale i prve pjesme.
  Temeljna inspiracija za Soulcase dolazi iz vlastitog života, a glazbom odražavaju svoje osjećaje, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje. Kombinacijom mračnih i žestokih rifova te upečatljivih i pjevnih melodija, Soulcase stvara jednostavnu, ali neophodnu formulu za povezivanje slušatelja s izvornim emocijama i atmosferama koje njihove pjesme prenose.

  Koncert je sufinanciran iz natječaja JSSM2, kojeg zajednički provode HGU I Ministarstvo kulture i medija. Više informacija o događaju možete pronaći ovdje.

  Da zaokružimo – ReGarden (Zabok), 20:00, besplatni upad na Pipse i finaliste HGF-a. Zvuči savršeno!

  Vidimo se u Zaboku!

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR