Skip to content
Početna stranica » Novosti » Hoodooleen objavio svoj novi singl “Many more”

Hoodooleen objavio svoj novi singl “Many more”

  Nakon odličnog singla „Together/Divided“, Hoodooleen predstavlja novi singl i spot za pjesmu „Many more”!

  Umjetnik čije autentične i snažne interpretacije uspoređuju s veoma cijenjenim izvođačima – od Nicka Cavea preko Eltona Johna do Olivera i Cohena predstavlja publici svoj novi singl „Many more“.

  Pjesma je nastala u vrijeme kad sam otkrio estonskog skladatelja Arva Pärta koji mi je bio pravo otkriće i preko kojeg sam otkrio još nekoliko genijalnih minimalističkih skladatelja koje sada svakodnevno slušam. Mislim da se na samom početku može i osjetit utjecaj Pärta.” – rekao nam je Hoodooleen.

  Hoodooleen, odnosno Robert James Hudulin, rodio se u Sydneyu u Australiji, a s pet godina se s obitelji preselio na Korčulu, rodni kraj svog oca. Trenutno radi kao nastavnik glazbene kulture u srednjoj školi u Petrinji i prof. saksofona u glazbenoj školi u Sisku, a sebe opisuje kao oca, skladatelja, bodula, klavirista, pjevača i uzgajivača maslina. Njegov osebujan autorski izričaj krase uzbudljive interpretacije, a inspiraciju nalazi od naslijeđa bluesa, preko jazza i popa do hrvatske književnosti i folklorne baštine.

  Hoodooleen

  Za produkciju pjesme pobrinuo se Filip Vidović iz Matterhorn Music studija dok je za spot zaslužan poznati splitski umjetnik Toni Mijač s kojim Hoodooleen surađuje od samih početaka karijere.

  S Tonijem je svako snimanje avantura. Pošto se rijetko vidimo većinom snimamo dva spota u jednom danu što zna biti jako naporno, a tako je bilo i u slučaju za pjesmu Many more. Ali uz sav napor ogromno je zadovoljstvo raditi s Tonijem”. 

  Hoodooleen

  Dva albuma, Rolin Humes i drugačiji pristup glazbi

  Nakon dva vrlo uspješna albuma i sedam godina intenzivnog nastupanja s bendom Rolin Humes, Hoodooleen se odlučio za malo drugačiji pristup glazbi i kako ističe, svemu vezanim uz nju. Jedan od njihovih najuspješnijih projekata je “Živi, Rasti, Cvjetaj“, u kojem su s različitim tradicionalnim i folklornim udrugama počeli oživljavati zapuštene i propale industrijske prostore te raditi radionice i edukacije s ciljem razvoja lokalne zajednice. Samozatajnog, talentiranog i iskusnog umjetnika Hoodooleena neki će možda prepoznati po umjetničkom imenu, glasu ili pak po stilu, a nekima će ovo sigurno biti otkriće i melem za uši.

  Pjesma „Many more“ dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR