Skip to content
Početna stranica » Novosti » Monkey No See, Monkey No Hear, Monkey No Speak

Monkey No See, Monkey No Hear, Monkey No Speak

  Iako je ovaj tekst potaknut nedavnim (ali također i dugogodišnjim pobunjeničkim akcijama u Iranu) središnja tema je ljudska sloboda.

  Ono što se događa tamo i diljem cijeloga svijeta u različitim razmjerima je progresivno gušenje samog ljudstva. Ne budimo naivni i ne napadajmo samo čelnike koji apsolutno snose najveću odgovornost, već preispitajmo ono svako nama nebitno i nemoćno biće – nas same. Mediji koji nam predstavljaju izvor informacija – što zbog političkih financijera, što zbog neukosti – često svaki događaj stavljaju pod lako pamtljiv i rigorozan pojam, a konzumenti danih informacija naprosto često ne posjeduju čak ni kritičko mišljenje putem kojeg bi danu informaciju pokušali dovesti u pitanje.

  Izvor: https://time.com/6216091/photos-mahsa-amini-world-reactions/

  Još jedna od temeljnih grešaka medija je i selektivna narav koja je često podložna subjektivnom „ukusu“. Danas je opće prihvaćena slika crno – bijelog svijeta, a za sva zbivanja se vjeruje kako se mogu pretvoriti u materijalni spis te pohraniti u arhivu prema svima poznatim nazivima i pojmovima koji su nam ucrtani još tijekom odgoja.

  NE!
  Ne opravdavajmo zločine i kršenja slobode KULTUROM.
  NE!
  Ne opravdavajmo zločine i kršenja slobode RELIGIJOM.
  NE!
  Ne opravdavajmo zločine i kršenja slobode rezultatom KUĆNOG ODGOJA.
  Ne!
  Ne šutimo, ne skrećimo glavu i ne pokrivajmo uši pred nepravdama i gušenjem čovječnosti jer Iran se događa ovdje i sada – pogledajte oko sebe.

  @M

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR