Skip to content
Početna stranica » Novosti » Ivan Škrabe & bend u Močvari!

Ivan Škrabe & bend u Močvari!

  “Poetika je ovo čovjeka kojemu je glazba nešto poput molitve, dok stihovima kao da želi tek podsjetiti da i dalje postoje manje prolazne stvari u ovom našem sintetikom i glasnoćom zagušenom svijetu”
  T. Matošin, Soundguardian.

  Započeli smo citatom koji najbolje opisuje glazbu ovog kantautora iz Jastrebarskog. Ivan Škrabe jedinstvena je pojava na našoj glazbenoj sceni. Bavi se lirikom koja direktno progovara iz srca, iz onog nesvjesnog I ogoljenog dijela. Vanvremenska glazba koju stvara svima nam daje utjehu u ovim vremenima kada je otuđenje postalo svakodnevica, I vraća nas na onaj put, put prema sebi.

  Ivan Škrabe

  Ivan iza sebe ima dva EPa. O Škrabeu piše engleski novinar Eddie Cooney u eklektičnom glazbenom magazinu “R2 Rock’n’Reel“. Jedan je od aktera dokumentarnog filma “Music Is A Universal Language” te se pojavljuje u “Rezervnoj kulturi“, glazbenoj kronici književnika i kantautora Miloša Zupca, koji između ostalog piše o Ivanu: “Njegov glas je opojno sugestivan, njegova gitara plemenski mantrična. I prvi put – ovaj pjesnik transcendentog iskustva dopustio je da njegova pjesma bude profesionalno snimateljski tretirana i sačuvana. Samo u tom dopuštenju, a kamoli u pjesmama za pamćenje, sadržana je važnost ovog albuma za cjelokupnu hrvatsku I regionalnu produkciju.”

  Naš priznati pisac Miljenko Jergović oduševio se posljednjim EPom “Dodirom slobode” te je pisao o Ivanu i pjesmi “Napustite gradove” čiji je spot izašao nekoliko dana prije početka izolacije.

  Nakon dugo vremena, Ivan je opet okupio bend i nastupima uživo razvijaju svoj zvuk. Na perkusijama će tako biti Bruno Vorberger (Franz Krafka Ensemble, Cul-de-Sac, Peach Pit), a na električnoj gitari Ivan Glasnović (New Folders, Pink Studio).

  Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja, stoga navratite u četvrtak (17.9.), vrata se otvaraju u 20:00 dok sam koncert počinje u 21:00 sati. Karte možete kupiti ovdje ili na blagajni kluba na dan događaja. Broj ulaznica je ograničen.

  Do tada Ivana možete čuti i na radiju Falš, kako njegovu pjesmu  “Napustite gradove” vrtimo na dnevnoj bazi!

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR