Skip to content
Početna stranica » Novosti » Jelena Oberman: Glazbena Ekstaza Van Ovoga Svijeta

Jelena Oberman: Glazbena Ekstaza Van Ovoga Svijeta

  Jelena Oberman, neustrašiva glazbena istraživačica iz Zaprešića, upravo je lansirala svoj prvi dugosvirajući album koji obećava iznenađenja na svakom koraku. Pod nazivom “Mi Nismo s Ovoga Svijeta“, ovaj album ne slijedi pravila, već ih postavlja. Sa deset nevjerojatnih pjesama, svaka raznolika kao da dolaze iz različitih svjetova, Oberman je stvorila glazbenu poslasticu koja će vas odvesti u neku drugu dimenziju.

  Jelena Oberman Album

  U suprotnosti s tipičnim zabavnim žanrom, Oberman hrabro istražuje društvene teme kao što su otuđenje, nesanica, sram, borba protiv nepravde i mnoge druge. No, ono što ovaj album čini posebnim jest duboka refleksija o ljudskosti. “Album se bavi idejom vanzemaljskog porijekla ljudi”, “Osnovna misao ovoga albuma je pitanje humanosti. Album se bavi idejom vanzemaljskog porijekla ljudi jer po nekim svojim osobinama, kao što su dobrota i empatija, čovjek se razlikuje od svih ostalih bića na ovoj planeti. Barem onaj dio čovječanstva koje možemo nazvati ljudima.” objašnjava Jelena.

  Melodijska Raznolikost Jeleninog Svijeta

  Jelenin glazbeni opus je jednako raznolik kao i teme koje istražuje. U naslovnoj pjesmi “Mi Nismo s Ovoga Svijeta“, osjetit ćete snažan utjecaj Mobyja, dok će vas pjesma “Carpe Diem” odvesti na putovanje koje podsjeća na popularnu britansku seriju Dr. Who i kultni serijal “Obitelj Addams”. “Komarac” vas može podsjetiti na uspješnice goth synth benda Priest, dok se pjesme poput “Budi” i “Sram” igraju kazališnim stilom, dodajući dubinu ovom već kompleksnom glazbenom mozaiku.

  Ne stvaram po špranci, nego iz različitih žanrova uzimam ono što mi se sviđa pa je teško i meni samoj odrediti  žanr kojem bi moja glazba pripadala. Ima tu eksperimentalne elektronike, spoken worda, cinematica, dubstepa, popa“, otkriva Jelena.

  Oberman nije samo izvođačica; ona je kreativna sila koja stoji iza svakog aspekta ovog albuma. Potpisuje sve tekstove, glazbu, aranžmane, produkciju i miksiranje, dok se za mastering pobrinuo FM mastering. Album je sada dostupan na svim glazbenim platformama i YouTubeu, čekajući da oživi vaše glazbene senzacije.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR