Skip to content
Početna stranica » Novosti » Oluja – nova moćna pop balada Jelene Oberman

Oluja – nova moćna pop balada Jelene Oberman

  ­­Oluja – moćna pop balada koja nudi izlaz iz začaranog kruga boli, patnje, straha i ljutnje

  Kantautorica Jelena Oberman upravo je objavila novi singl i spot znakovitog naziva „Oluja“. Jelena Oberman iza sebe ima četiri službena singla izdana u proteklih godinu dana, a ovoga puta riječ je o njezinoj najemotivnijoj i najsnažnijoj pjesmi do sada. „Oluja“ nikoga, vjeruje, neće ostaviti ravnodušnim. Moćna je to pop balada koja donosi snažne emocije, ali i nudi izlaz iz začaranog kruga boli, patnje, straha i ljutnje. ­Oluja simbolizira katarzu, pročišćenje koje slijedi nakon velikih tragedija.

  Jelena Oberman Oluja

  Oluja je pjesma koja je nastala neposredno nakon potresa 29.12. 2020. i smrti člana obitelji od korone. To je bio moj način nošenja sa situacijom koju ne mogu kontrolirati i borbe sa strahom, ljutnjom i tugom koji su uslijedili“, kaže Jelena.

  Spot je režirao i snimio Jadranko Begić Stripy. Lokacije za spot nisu slučajno izabrane – sniman je na lokaciji zaprešićkog jezera Zajarki i Novih dvora. Široj javnosti slabije je poznato da je Zaprešić i Nove dvore 29. prosinca, također, teško pogodio potres, a posljedice još uvijek nisu sanirane. Aranžman je cijelu pjesmu podigao na jedan viši nivo koji nadilazi klasične okvire pop balade. Napisali su ga kompozitor filmske glazbe Ivan Arnold i multiinstrumentalist Tin Ostreš, inače bubnjar Psihomodo Popa.

  U „Oluji“ se može čuti marimba, klavir, gudači, orkestracije i sintesajzer  koje je odsvirao Ivan Arnold. Bubnjeve, udaraljke i gitare odsvirao je Tin Ostreš. Produkciju „Oluje“ potpisuje Tin Ostreš (KMD Studio), a miks  Ivan Božanić i Tin Ostreš  (Studio Dan Mrak). Mastering  je napravio Ivan Božanić.

  Jelena Oberman – Glazbenica iz Zaprešića

  Jelena Oberman je nezavisna glazbenica iz Zaprešića. Donedavno je nastupala pod umjetničkim imenom Job, ali sada nastupa pod svojim punim imenom i prezimenom.  Glazbom se aktivno bavi od svoje 11 godine. Nakon jedne duže pauze u kojoj je radila kao novinarka, glazbi se vraća prije dvije godine kada je počela pisati svoje vlastite pjesme. U tom periodu je napisala stotinjak skladbi, što pjesama što instrumentala, a u proteklih godinu dana počela se baviti i produkcijom. Malo je žena u Hrvatskoj koje se time bave tako da u tom svijetu njezina pojava predstavlja više izniman slučaj, nego pravilo.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR