Skip to content
Početna stranica » Novosti » Kal’s Penny objavio novi album “Threshold”

Kal’s Penny objavio novi album “Threshold”

  Kal’s Penny, rock kvintet iz Zagreba, nije običan bend – oni su glas promjene, energičan entitet koji u svojoj glazbi kombinira raznolike utjecaje, odajući počast hard rocku dok istovremeno istražuju granice drugih žanrova. Njihov nedavno objavljeni albumThreshold” nije samo glazbeno putovanje; to je poziv na buđenje, poziv na prelazak pragova i suočavanje s izazovima koje život postavlja pred nas.

  Tko su Kal’s Penny

  Osnovan 2019. godine, bend je brzo stekao poštovanje publike kroz svoje nevjerojatne live nastupe i konstantno eksperimentiranje s glazbenim pravcima. Njihov prvi album, “Threshold”, koji je službeno izašao 5. travnja, istinski je prikaz njihovog evoluirajućeg zvuka i umjetničkog izričaja.

  Kal's Penny
  Kal’s Penny

  U srcu Kal’s Penny leži čvrsta hard rock baza, ali njihova glazba nadilazi granice jednog žanra. Energija ritma, melodične gitare i teški riffovi čine okosnicu njihovog zvuka, donoseći slušateljima nevjerojatan glazbeni doživljaj koji se proteže kroz različite emocije i teme.

  Što donosi novi album

  Pjesme poput “Full Of It” jasno izražavaju tematiku albuma “Threshold”. Kroz tekstove, bend istražuje frustracije i izazove s kojima se suočavaju ljudi u današnjem svijetu, pozivajući na prestanak repetitivnog i dosadnog života te potičući na osobno izražavanje, stvaranje i pronalaženje svrhe. Naziv albuma sam po sebi sugerira početak, novi početak koji se mora dogoditi kako bi se promijenila perspektiva i kako bi se prešao prag ka boljem sutra.

  Kal's Penny THRESHOLD, Cover
  Kal’s Penny “Threshold”, Cover

  Postignuća

  Usprkos relativno kratkom vremenu od osnivanja, Kal’s Penny već ima impresivnu listu postignuća. Osvojili su nagradu na festivalu Puna Šuma Rokenrola 2023. godine, što im je omogućilo nastup na prestižnom RockLive festivalu, te su svirali kao predgrupa Marcu Mendozi. Njihov rad nije samo glazbeni, već i socijalni; oni su glas generacije koja traži promjenu i inspirira ljude da se suoče s izazovima pred sobom.

  Članovi benda – Nikola Bakšić (vokal), Ivan Srša (gitara), Dominik Sladić (gitara), Luka Berić (bas) i Aleks Ignjatov (bubnjevi) – donose jedinstvenu kemiju na pozornicu i u studijski rad, stvarajući glazbu koja nije samo ugodna za uši, već i za dušu.

  “Threshold” nije samo album; to je poziv na akciju, poziv na prelazak novih pragova i suočavanje s izazovima koji dolaze. Kal’s Penny ne samo da donosi glazbu, već i poruku nade i promjene koja odzvanja kroz svaku notu i stih.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR