Skip to content
Početna stranica » Novosti » King Automatic i re-izdanje albuma Lorraine Exotica

King Automatic i re-izdanje albuma Lorraine Exotica

  Zasluženo re-izdanje albuma kojeg je Voodoo Rhythm Records objavio 2015. godine, koje se i dalje smatra remek-djelom.

  “Postav: noćni klub u tropskom kraju. Zidovi i sjedišta prekriveni su ponoćno-plavim baršunom dok albino tigrasti morski pas zaokružuje akvarij veličine sobe. Što svira na džuboksu? Dekonstruirani blues, garažna rocksteady exotica i kubanski zvukovi van svemira. Lorraine Exotica je četvrti album izvođača King Automatic – i bez sumnje njegov najsvestraniji do sada. Album saziva glazbene stilove sa svih četiri strane svijeta. Njegovi vokali su sigurniji nego ikad i njegovi prepoznatljivi obrasci sviranja su i više nego prisutni. Na Lorraine Exotici postoji mnogo veća raznolikost okusa i nijansi koje se trebaju istražiti nego u većini svjetskih albuma. To je pravi klasični Rock ‘n’ Roll album s dodirom pop senzibiliteta obojan višenacionalnim utjecajima. Konačni rezultat je hipnotičan, gotovo plemenski te potpuno plesljiv.” – Marc A. Littler (Slowboat Films)

  King Automatic Lorraine exotica

  King i Exotica! Inspiriran turnejama kroz Južnu Ameriku i Istočnu Europu, King Automatic je udahnuo veliku dozu njihove narodne glazbe i pomiješao je sa svojim vlastitim jedinstvenim zvukom. Možemo reći da je King danas jedan od najboljih i najuzbudljivijih (svatko tko ga je vidio zna o čemu se radi) i jedinstvenih performera.

  Njegova čudna ali nepobjediva kombinacija francuskog yeye garažnog beat punka sa jamajčanskim Rude Boy rocksteady-em, sve do egzotičnog ritma i bluesa uz klasični trash rock ‘n’ roll; King Automatic ne dozvoljava pola dobe dosade u svojim pjesmama.
  Rođen je na istoku Francuske, ali njegovi korijene vuku skroz do Ukrajine. Nekad je svirao u bendovima kao što su The Thundercracks i The Squares, a ovo je njegov 4. album na Voodoo Rhythm records.

  Na ovom već četvrtom albumu pod okriljem Voodoo Rhythm Recordsa, King Automatic priča svoju priču o ukrajinskim korijenima u pjesmama “All crossed out in red” i “La vampira del Raval”, pa uskače u latino korijene pjesmom “What’s your poison”, dok se onaj klasični King Automatic može pronaći u pjesmama “Lorraine Exotica” ili “En passant par la Lorraine”.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR