Skip to content
Početna stranica » Novosti » “Korona” – Sve samo ne pitka pop pjesma

“Korona” – Sve samo ne pitka pop pjesma

  Korona – sve samo ne pitka pop pjesma, ali kao takva može savršeno funkcionirati

  Pjesma Korona je nastala za vrijeme lockdowna, krajem ožujka. Već prvoga dana autorica je osjetila strašnu tjeskobu zbog smrtne prijetnje, zatvaranja i uskraćivanja osnovnih ljudskih prava i sjela je za klavir.

  Job kaže da je prva pjesma koju je napravila bila za baciti u smeće – sama depresija, mrak i crnilo. Druga pjesma bila je „Korona“ i napisana je sa željom da se pronađe izlaz iz tog tjeskobnog raspoloženja. U prvim, molskim strofama pjesme autorica doista izražava svu frustraciju zbog takvog života, kao i sav besmisao takvog životarenja. Ali, refren donosi promjenu u dur – tu je nada da odricanje ima smisla, da će vratiti stvari u red i da će na kraju sve biti dobro. Aranžman Tina Ostreša u potpunosti je pogodio taj emocionalni roller coaster. Posebnu notu koja nosi nešto nadnaravno, sudbonosno i duhovno donosi zborska dionica koju je napravio Ivan Arnold. Dovitljivi uleti sintesajzera, kao i uvod na glockenspielu pjesmi dodaju jednu posve novu notu koja kao da vrišti o zlokobnosti trenutka i bespomoćnosti čovjeka.

  Job Korona

  Job je kantautorica iz Zaprešića, pravim imenom Jelena Oberman. Glazbom se bavi od najranijeg djetinjstva. Kroz formalno obrazovanje u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi stekla je potrebna znanja koja sada samo primjenjuje u svojim pjesmama. Stvaranjem vlastite glazbe intenzivno se bavi posljednje dvije godine. U tom periodu je stvorila na desetke pjesama na hrvatskom i engleskom jeziku, kao i instrumentala.

  Uživajte u pjesmama Jelene Oberman – Job uz Radio Falš!

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR