Skip to content
Početna stranica » Novosti » Novo izdanje: Kus Njega – Razni izvođači na vinilu

Novo izdanje: Kus Njega – Razni izvođači na vinilu

  Kus Njega je kompilacija do sad neobjavljenih pjesama većinom glazbenika sa područja Makarske Rivijere uz nešto poznatije goste poput Toni Janković (Divlje Jagode), Boris Hrepić Hrepa (Daleka Obala), Nikola Čelan (Libar), Damir Halilić Hal te mnogi drugi. Riječ je o kompilaciji većinom šansonjerskog i akustičnog zvuka koji objedinjuje goste i izvođače koji su sudjelovali na večerima Tučepske Udruge Kus Njega a kompilaciju je sastavio njezin voditelj Damir Tomić čija se pjesama također nalazi na kompilaciji.

  Kus Njega

  Iako se radi o kompilaciji na kojoj se nalazi 13 pjesama snimljenih u različitim okolnostima, posjeduje dobro posložen flow i nijedna pjesma ne iskače. Većinu pjesama je snimio i miksao Tomo Miladinović u svom Tučepskom studiju, što daje ovom projektu još jednu homogonu točku i lokalni značaj.

  Legendarni glazbeni urednik Siniša Škarica kao “predgovor” napisao je : “Ploča koju imaš u rukama predstavlja ti neka bliska i neka nepoznata imena. Ali u glazbi, u kojoj se redom ćuti trubadurska romanca i neposrednost šansonijerskog narativa, takve granice se brišu. Slušaš nepoznate naslove, ali lirska riječ i treptaj žice, duhoviti krokiji i melakolični versi probudit će u tebi Dedića i Ujevića, Marijana Bana i Ibricu Jusića, suvremeni sevdah i modernu serenadu; mali glazbeni kanconijer ovog našeg jadranskog Mediterana i njegova zaleđa što tako jedinstven i poznat struji tvojim venama. I odjednom, učinit će ti se da si i ti dio te čudesne konobe.”

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR