Skip to content
Početna stranica » Novosti » Letargija: Debitantski Singl i Avangardni Videospot

Letargija: Debitantski Singl i Avangardni Videospot

  Alter rock sastav, Letargija, osvaja srca glazbenih zaljubljenika lansiranjem debitantskog singla “Ona Želi Sve“. Ova eklektična skladba ne samo da zvuči osvježavajuće, već od danas dolazi i s vizualnim doživljajem u obliku avangardnog videospota.

  Videospot Kao Vizualna Umjetnost

  Umjetnici Esox Lucius Ido aka Dražen Pavalić i Margareta Vidmar Megi stoje iza ovog fascinantnog videospota. Spoj stripa, kolaža i fotografija stvara dinamičnu sliku koja savršeno prati energiju pjesme. Spot se bavi ljubavnom temom iz muške perspektive, dodatno pojačavajući doživljaj glazbe.

  Letargija Ona Želi Sve Videospot

  Riba kao Zamjenski Pjevač?
  Iza strategije “zamjenskog” pjevača krije se neočekivani element – riba. Big Mouth Billy Bass/Bones preuzima ulogu pjevača u ovoj priči o muškarcu zaljubljenom u ženu koja želi sve. Ova originalna ideja dodatno obogaćuje jedinstvenost ekstravagantnog videospota.

  Glazbena Snaga “Ona Želi Sve”
  Singl “Ona Želi Sve” mixan i masteriran je u “Purple Cat” studiju pod producentskom palicom Damira TrkuljeŠilje, a sve pod okriljem Pepertona, dodajući profesionalnu notu glazbenom izrazu benda. Letargija, sastavljena od Borne Pavalića (vokal, gitara), Jurice Gospočića (bubnjevi) i Filipa Pavalića (bas gitara), obećava i priprema nove pjesme i live nastupe.

  Esox Lucius Ido i Margareta Vidmar

  Oživljavanje Povijesti: Esox Lucius Ido i Margareta Vidmar Megi

  Dvojac Esox Lucius Ido i Margareta Vidmar Megi, pripadnici zagrebačke punk scene osamdesetih, njihova zajednička ljubav prema umjetnosti rezultirala je projektom pokretnih skulptura “Putnici“, a njihova životna priča često je povezana s glazbenom scenom i avangardnom umjetničkom zajednicom.

  Punk i Represija: “Putnici” na Velikom Ekranu
  O njihovoj nekonvencionalnoj ljubavnoj priči, punku, represiji te umjetnosti snimljen je nagrađivani dokumentarni film “Putnici“. Film, u režiji Tine Šimurine, osvojio je Grand Prix na DORF festivalu te stekao pažnju publike na Dok’n’Ritam festivalu u Beogradu.

  Nastanak Videospota: Perspektiva Umjetnika

  Kako su se Letargija, Esox i Megi pronašli objasnio nam je umjetnički duo koji je videospot i kreirao. Prenosimo u cijelosti:

  Esox: Bornu znamo već neko vrijeme, kao i Letargiju na čijem smo koncertu bili ne tako davno u Spunku. A Borna prati naša događanja, umjetničke akcije, projekcije, a sudjeluje i na našoj radionici Močvarnog laboratorija „Koga stvorim bude živ“ gdje upoznaje Crvenu Mimi, Putnicu koja će dobiti ulogu u spotu…
  Megi: A prije par godina, Borna i djevojka mu Veronika udomljuju Stratusa, iz ciklusa Putnici, jer naime kad skulpture nisu u akciji, žive u komunama svojih udomitelja. Uz njega se skladalo i pokretalo Radio Falš, čija je maskota postao. Kasnije, udomili su i Punkera. Tu i tamo, mi bi svratili popiti koju kavu, čuti novosti, pratili smo se. Prije odlaska u Birmingham, skulpture nam se vraćaju uz pažljivo oblikovanu knjižicu kojom nas osvoje – foto dnevnikom života s Putnicima.
  Esox: I u jednom trenu iz Birminghama javlja se Borna s molbom da „sklepamo“ spot za novi singl „Ona želi sve“. Ako možemo, damo sve od sebe da podržimo scenu. No kako sklepati spot bez benda, neke opreme, vremena? Primjenjujemo strategiju kolažiranja prizora; video i fotografije, a priča se priča iz muške pozicije pa je to kao priča o čovjeku koji voli ženu koja želi sve. Uz snimanje koristimo i materijale iz naše arhive, a primjenjujemo i strategiju „zamjenskog“ pjevača koju u ovom slučaju preuzima riba, odnosno Big Mouth Billy Bass/Bones.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR