Skip to content
Početna stranica » Novosti » Letargija – Novi Val Energije na Glazbenom Horizontu

Letargija – Novi Val Energije na Glazbenom Horizontu

  U tihom kutku underground glazbene scene, izronila je nova snaga koja nosi ime Letargija. Ovaj trio iz zagrebačkog okružja isporučuje neukrotivi rock zvuk, označavajući se kao osvježenje u moru glazbenih ponuda. Njihov prvi singlOna Želi Sve” ne samo da obećava, već i potvrđuje njihovu posvećenost sirovoj i prljavoj glazbi koja se ogleda u alternativnim tonovima i grunge atmosferi.

  Letargija Ona Želi Sve
  Filip Pavalić, Jurica Gospočić, Borna Pavalić

  Bend čini slijedeći glazbeni trijumvirat: Jurica Gospočić, bubnjevi i prateći vokali; Filip Pavalić, bas-gitara; te Borna Pavalić, glavni vokal, gitarist i tekstopisac. Njihova kemija na pozornici osvjetljava svaku notu, a prava snaga njihovog zvuka proizlazi iz sirove esencije rock ‘n’ rolla.

  Debitantski singl “Ona Želi Sve” nosi pečat alter rocka, ali s dojmljivom različitošću. Za razliku od klasičnog žanra, iza snažnih riffova gitara krije se pamtljiva melodija, dok Bornin hrapavi glas nosi tekst u maniri velikana grunge glazbe. Njihov glazbeni put jasno je definiran ovom pjesmom – dinamičan rock, neispeglan i iskren.

  Borna, frontman benda, opisuje nastanak pjesme kao čisti bendovski trenutak. “Ona želi sve” napisana je u svega 15 minuta tijekom jedne od njihovih proba. Tekst, pisan užurbano, odražava sirovost i iskrenost njihovog pristupa glazbi. Snimanje singla bilo je brzo i učinkovito, pokazujući strast i autentičnost benda.

  Letargija Ona Želi Sve

  Pjesma nije samo rezultat glazbene inspiracije već i brze i spontane kreativnosti. Borna ističe koliko je i mix i master utjecao na cijelu pjesmu: “Mislim da je i Šiljo užasno, užasno digao pjesmu. Skužio je totalno oko čega se tu radi i kakav smo mi to štih, i zvukove i sve, prljavo i sirovo kaj smo htjeli na pravim mjestima. Biti će baš iskreni singl bez filtera.

  Letargija ne planira stati nakon prvog singla. Grupa je u procesu snimanja novog materijala, istovremeno pripremajući se za nastupe širom Hrvatske. Vrhunac će biti nastup na Peperton live festivalu.

  Uz glazbu, vizualna dimenzija benda također dolazi do izražaja. Spot za pjesmu “Ona Želi Sve” u izradi je umjetnika Margarete Vidmar i Esoxa Lucius Ida, najavljujući da će i vizualno Letargija biti prava poslastica za ljubitelje alternativne scene.

  Letargija nije samo bend, već pokret. Njihova strast, autentičnost i energija prepoznatljivi su u svakom tonu, svakom stihu. Uđite u njihov svijet sirovog rocka i doživite val energije koji donose. Bend koji obećava, bend koji se ne smiruje – oni su priča koju želimo pratiti na alternativnom glazbenom horizontu.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR