Skip to content
Početna stranica » Novosti » Zašto je Miriiam veliko otkriće 2021.?

Zašto je Miriiam veliko otkriće 2021.?

  Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam s nedavno objavljenim albumom “Call Me Up” oduševila je i kritiku i slušatelje i proglašen je jednim od albuma godine.

  Osim kritike, Miriiam je rado slušana i na digitalnim servisima, pa tako od objave albuma broji skoro 90 000 preslušavanja albuma i pjesama samo na digitalnoj platformi Spotify, a njene pjesme dospjele su do SAD-a, Australije, Njemačke, Francuske, Nizozemske, UK-a, Brazila, Italije, Švedske, Španjolske, Portugala gdje su ih urednici radio postaja uvrstili u svoj program i rotaciju.

  Prije albuma predstavila se sa tri singla „Knot“, „Simple-Minded Love“ i „Call Me Up“, a albumu su svojim sviračkim umijećem doprinijeli Davor Rodik iz Majki, Fran Šokić iz Soulfingersa te Jura Hotko iz Pavela. Album u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk dostupan je putem svih digitalnih glazbenih platformi, a uskoro će dobiti i svoje fizičko izdanje u obliku vinila.

  Miriiam 2021

  Kvalitetu albuma prepoznao je i novinarski žiri Rock&Off nagrade pa je Miriiam proglašena najboljim novim izvođačem (kategorija Veliki prasak). Veliki prasak godine kategorija je koja ove godine ima i novčanu nagradu, tako da je uz Rock&Off kipić, sjajna Miriiam kući otišla i s nagradom HDS ZAMP-a od 10 tisuća kuna. Također, svi nominirani u ovoj kategoriji sudjelovat će na drugoj po redu Rock&Off turneji ovog ljeta na kojoj će svoju glazbu predstaviti po klubovima i festivalima diljem Hrvatske.

  Miriiam ni tu ne planira stati! Dok nam vinilno izdanje albuma ne stigne na pravu adresu, u planu je još jedan singl! Uskoro nam stiže „Stella“!

  Miriiam u centru medijske pažnje

  Hrvoje Horvat u Večernjem listu navodi:
  “Pa tako prvijenac Miriiam “Call Me Up” odmah ulazi na popis najboljih albuma godine kao jedno od iznenađenja na samom kraju sezone… Zagrebačka kantautorica neko je vrijeme provela u Londonu što se osjeti, ne samo u intonaciji materijala nego i u glatkoj izvedbi koja je poput ruke i rukavice, tj. benda, spojila izvrsne pjesme i majstorsku sviračku egzekuciju… “Call Me Up” s deset pjesama je poput cjelovečernjeg noir – filma, s kojim se Miriiam – pjeva izvrsno na izvrsnom engleskom jeziku – postavlja u niz domaćih kantautorica s albumima kompatibilnim onima iz SAD-a ili Velike Britanije.”

  Miriiam 2021

  Ivan Laić za portal Ravno do dna:
  „Kako bilo, svojim prvim albumom Miriiam se neupitno istaknula kao jedno od trenutno najzanimljivijih imena na izrazito napućenoj domaćoj ženskoj autorskoj sceni. Poslušajte “Call Me Up” i uvjerit ćete se da je riječ o albumu uvelike kvalitetnijem od nekih koje ćete nalaziti na vrhovima gomile lista najboljih domaćih izdanja 2021.“

  Na godišnjoj listi najboljih albuma 2021. „Call Me Up“ se našao i u Top 10 Branka Vurušića (Hrvatski radio), Vedrana Harče (DOP Magazin/Ravnoddodna.com), Ivana Laića (Ravnoddodna.com), Maje Milin (Hrvatski radio Zadar/Urbofon), Marinka Krmpotića (Novi List), Samira Mille (Večernji list), Gorana Komeričkog (Hrvatski radio), Hrvoja Horvata (Večernji listi) te Filipa Bušića (Sound-Report.com).

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR