Skip to content
Početna stranica » Novosti » Sanjiv Indie Retro Pop na novom singlu “Call Me Up” Miriiam

Sanjiv Indie Retro Pop na novom singlu “Call Me Up” Miriiam

  Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam objavila je album te istoimeni singl s videospotomCall me Up” s kojeg smo već imali prilike čuti dva indie retro pop singla “Knot” i “Simple-Minded Love“. S prva dva singla, Miriiam se predstavila kao vrsna glazbenica raskošnog vokala i prepoznatljivog zvuka.

  Album je sniman tijekom perioda lockdowna, a većina pjesama je snimljena u Penthouse studiju u Katranu. “Tijekom snimanja posljednje pjesme u prosincu, baš usred “takea”, na vrhu Katrana, doživjeli smo potres. Mislim da je Toni čak ostavio tu snimku. Bila je to posljednja audio snimka s te lokacije. Kasnije su se dečki preselili u novi prostor kod “Džamije”“.

  Osim same Miriiam koja je napisala glazbu i tekst za sve pjesme, na albumu se nalazi i veliki broj gostiju glazbenika. “Oko studija Penthouse se okuplja zbilja širok krug muzičara, pa smo među njima odabrali one koji su svirali instrument koji nam je trebao. Na svim pjesmama bubanj je odsvirao Daniel Kadijević, a uspjeli smo čak nagovoriti i Davora Rodika (Majke) da nam snimi pedal steel. Klavir i harmoniku je snimio Fran Šokić, a Jura Hotko (Pavel) odsvirao je klavir na “Stelli”. Backove su nam otpjevale Tara Jelovac (JeboTon) i Hana Blažević (kćer Kreše Blaževića), a trombon je na “Knotu” snimio Antun Aleksa (JeboTon, Porto Morto…)“.

  Miriiam Call Me Up

  Na albumu “Call Me Up” se nalazi 10 pjesama na engleskom jeziku u kojima Miriiam osim kantautorskih i vokalnih sposobnosti donosi i zvuk koji se u Hrvatskoj nema prilike često čuti, ali koji iz singla u singl pronalazi svoje mjesto na hrvatskim radio postajama i medijima.

  Album u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk dostupan je putem svih digitalnih glazbenih platformi, a iduće godine će dobiti i svoje fizičko izdanje.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR