Skip to content
Početna stranica » Novosti » Nihilfer – Smrtonosni Val Glazbe: Mladi metalci iz Zagreba ruše granice

Nihilfer – Smrtonosni Val Glazbe: Mladi metalci iz Zagreba ruše granice

  Huk gitara i lomljenje bubnjeva odzvanjaju zagrebačkim ulicama kad Nihilfer kroči na scenu. Ovaj metalski uragan, osnovan 2018. godine, predstavlja vrhunski spoj kreativnosti Mislava Pupić-Bakrača i Harisa Hadžagića, glazbenih virtuoza koji su proputovali različite glazbene svjetove.

  Međutim, postava benda je bila promjenjiva poput vjetra, a današnju čini Pupić-Bakrač kao jedini izvorni član, zajedno s basistom Svenom Hinkelmanom i bubnjarom Dariom Jakopovićem. Ovo troje neumornih glazbenika stvorili su nevjerojatan zvuk koji potresa srž vaše duše.

  Nihilfer Hallowed Grave

  Prvi iskorak ovog benda dogodio se u ožujku ove godine, kad su snimili svoj impresivan prvijenac “As the Sunlight Dies“, pod okriljem etikete One Records. A iza zavjese ovog remek djela stoji izvršni producent Alen Šenkovski, osiguravajući da zvuk bude jednostavno savršen.

  Nihilfer ne namjerava usporiti – čeka nas još mnogo glazbenih projekcija. Bend planira objaviti tri singla, od kojih će dva biti obogaćena vizualima, dok će treći doći u obliku tekstualnog videa. Ne možete si pomoći nego se zapitati što će još ovi glazbeni kovači osmisliti.

  Njihov prvi spotHallowed Grave” ima više od samo glazbe – to je iskrena priča o borbi s depresijom, neumornim valom suicidalnih misli i podsjetnik da život treba živjeti punim plućima. Jer, kako nam Nihilfer poručuje, život je kratak i traje samo tren, pa zašto se opterećivati banalnostima kad možemo zaplesati na rubu svemira.

  U pjesmi “Hallowed Grave” čujemo i glas Tomislava Živkovića, izvornog pjevača benda, koji je sada u ulozi back vokala, dodajući još dublje dimenzije ovom moćnom remek djelu.

  Svoj put na glazbenoj sceni Nihilfer gradi bez straha i kompromisa, noseći sa sobom zvuk razbijenih lanaca i pobune protiv svih normi. Prepustite se Nihilferovom smrtonosnom metal valu i pustite da vas preplave njihovi riffovi.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR