Skip to content
Početna stranica » Novosti » Panakota predstavlja zodijački EP ”Bića”

Panakota predstavlja zodijački EP ”Bića”

  Svježi dodatak alt-pop sceni Zagreba čini panakota, čiju se glazbu može opisati kao delikatnusanjivu slojevitu. Lebdeće teksture, prozračni vokali i brass sekcija isprepleteni sočnim beatovima i prepoznatljivom produkcijom atributi su koji se ističu na njihovom debitantskom EP-u ‘Bića‘ koji je napokon ugledao svjetlo dana.

  Nakon objave prvog singla s EP-a – ‘Bik’, panakota je, zaintrigirana nastavkom priče, odlučila zaplivati u mutne vode zodijaka kako bi zaokružila cjelinu. Ono što je u zodijaku doživjela dočarava kroz 4 pjesme koje opisuju glavne elemente: vatruvoduzemlju zrak. Svaki element predstavlja jedan horoskopski znak u kojem se najviše pronalazi, a istražuje ga kroz zvukove, boje i teksture pokušavajući ponuditi svoju reinterpretaciju istog. Uz miješanje žanrova kao što su indie popdowntempo ambijentalna elektronika panakota otvara svoj put u svijetu songwritinga.

  Glazbu potpisuju Duga BavoljakMirna Čupić i Nikola  Krgović (N/OBE), dok bend upotpunjuju Laura Matijašević i Branimir Blažević.

  EP ‘Bića‘ u izdanju izdavačkih kuća Mudri Brk i Basic & Rough dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR