Skip to content
Početna stranica » Novosti » Serviramo vam novi Dream Pop singl Panakote

Serviramo vam novi Dream Pop singl Panakote

  Panakota je novi mladi art dream pop bend iz Zagreba kojem kreativno vodstvo potpisuje Duga Bavoljak. Projekt je inicijalno pokrenula s Mirnom Čupić, svojom kolegicom iz sestrinskog indie benda Kaleido, a kasnije im se pridružio i bubnjar Branimir Blažević. Glazba koju panakota radi onakva je kakvo joj je i ime: ne bi se reklo da je najtipičniji desert, ali je zašećerena i zavodljiva, s daškom pomaknutosti.

  Bik‘ je prvi singl koji panakota servira javnosti i njime zatvara sezonu Bika. Tekst za nju nastao je prilikom jednog rođendana u kojem su kantautorice odlučile iz zezancije (i vlastitog egotripa) proslaviti svoj horoskopski znak. I glazba i spot kućne su radinosti, a u tome je panakota imala i mnogo pomagača, između ostalog Nikolu Krgovića koji je najviše zaslužan za produkciju.

  “Ideja za spot bila je da nema konkretne radnje, već da se slikom, bojama i pokretom na što vjerniji način pokuša dočarati atmosfera pjesme, ali i ta bikovska ljubav prema estetici. Također, htjeli smo da ima i jednu dozu bajkovitosti i mraka, pa je maska à la venecijanski karneval (by Arbi Cosplay) ovdje odigrala važnu ulogu. Fun fact: u snimanju spota bilo je uključeno i 10kg zemlje”, rekle su djevojke iz panakote.

  Panakota

  Pjesma ‘Bik‘ u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR