Skip to content
Početna stranica » Novosti » Album prvijenac Panda Rhei-a je vani!

Album prvijenac Panda Rhei-a je vani!

  Panda Rhei glazbeni je projekt iza kojeg stoji Ivan Kolar. Prvotno zamišljen kao intiman kantautorski pothvat, u kratkom se roku pretvorio u stilski svestraniji autorski outlet koji se postepeno kovao u više i manje studijskim uvjetima. Cilj projekta bio je spojiti ogoljene i minimalne fraze i dionice širim i kompleksnijim aranžmanima nerijetko digitalnim i elektronskim alatima. Rezultat je stilski šaren i produkcijski bogat album sačinjen od 10 pjesama prožet narativnim i ponekad neartikuliranim vokalima, prštećim gitarama, višeslojnim synthovima i čvrstim ritmovima.

  Panda Rhei album Save Your Souls You Fucking Monsters
  Photo By Leo Vidmar

  Album prvijenac “Save Your Souls You Fucking Monsters” zajednički je rad Panda Rhei-a i zagrebačkog producenta Luke Dabre. Suradnja je omogućila spajanje kantautorskog pristupa i elektronske produkcije čime su se otvorila vrata jednom autentičnom zvuku u području rock glazbe. Pjesme su se kovale u dužim intervalima putem bezbroj različitih demo verzija, a beskompromisan pristup zajedničkoj viziji iznudio je milijun kompromisa i preinaka, ali s ciljem glazbenog zadovoljstva i prihvaćanja činjenice da negdje treba staviti točku. SYSYFM je alternativan, ali pitak rock album autentičnog i direktnog izričaja.

  Josepheen je pjesma koju je Luka Dabro iznjedrio iz vokalnog sample-a fraze ‘Keep your nose clean, Josepheen’ jedne pankerske demo snimke. Za samu pjesmu napisan je tekst koji spaja povijest i sadašnjost putem priče Beethovena i Jozefine kroz prizmu Tindera i sextinga. Radi se o alt-pop pjesmi dubokih basseva i plesnog ritma. Za pjesmu je snimljen i pripadajući video spot u režiji Lea Vidmara. Osmišljen na pivi u Spunku te iskovan stručnim doprinosom snimatelja Kristijana Protulipca, Josepheen je dobila 3 različite priče sjedinjene u vremenu i prostoru praznog kluba prljave zavjese, klimavih stalaka te vrućih i nervoznih plesnih pokreta.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR