Skip to content
Početna stranica » Novosti » Recenzija Peperton Live Festivala: Probuđena Nova Scena

Recenzija Peperton Live Festivala: Probuđena Nova Scena

  Prvo izdanje Peperton Live Festivala zauvijek će ostati urezano u srca onih koji su imali privilegiju doživjeti ovu glazbenu eksploziju. Ovaj dvodnevni spektakl, održan u Močvari 17. i 18. ožujka 2024., predstavio je 16 nevjerojatnih nezavisnih bendova, sjedinjenih oko platforme Peperton, uz podršku programa “Podrži Scenu!“.

  Peperton Live Festival Prvi Dan: Paljenje Scene!

  Atmosfera Močvare nije samo prodisala, već je gorjela od pozitivne energije koja je obuzela publiku i bendove. Prvi dan je otvorio zagrebački biser Soba 9, dok su riječki divovi Lei nastavili s nevjerojatnim nabojem. Peta Dimenzija iz Šibenika držala je publiku hipnotiziranu, dok su Pisan Jelen iz Zagreba donijeli dozu etnorocka koja je razgalila duše prisutnih. Slijedeći bend koji se predstavio publici bio je Letargija iz okolice Zagreba, koji su poput vulkana izbacili pravu r’n’r eksploziju na pozornicu. Večer je brzo odmicala, potpomognuta fantastičnim nastupima Hyper Tideza iz Zagreba i odličnih Groznih Gadova, dok je zagrebački Trizvor snažno zatvorio prvi dan festivala, ostavljajući publiku željnu još glazbenih čarolija koje će donijeti drugi dan festivala.

  Peperton Live Festival

  Nakon prva tri sastava uslijedila je pauza u kojoj se održala panel diskusija “Rađanje nove scene i uloga Pepertona“, dodajući dubinu i kontekst samom događaju. Na panelu su sudjelovali zanimljivi govornici poput Mladena Subošića Sube (Savršeni Marginalci, ex Hladno pivo), Tomislava Čubeka Chubija (Gretta), Saše Dumića (Peperton, IT stručnjak) te Željka Stručića Struje (Grozni Gadovi), dok je moderator bio osnivač Pepertona, Hrvoje Medanić. Panel je prošao u zabavnom i duhovitom ozračju, dodatno obogaćujući iskustvo prvog dana festivala.

  Peperton Live Festival Drugi Dan: Otkrivanje Glazbene Raznolikosti!

  Drugi dan je, usprkos “neugodnom” ponedjeljku, privukao ogroman broj posjetitelja željnih novog zvuka. Linda Uran je svojim talentom zapalila prvi plamen, a 4Agape iz Zagreba nastavili su širiti tu vatru svojom nevjerojatnom energijom. Paneli poput “Kako izgraditi imidž benda i doći do željene publike” su dodali novu dimenziju festivalu, pružajući vrijedne savjete mladim glazbenicima.

  Festival se nastavio punom snagom, donoseći još jednu nezaboravnu glazbenu noć. Na scenu su stupili Turobni Moyer (Zagreb), koji su svojim rock bluesom dizali atmosferu u klubu, pripremajući publiku za nadolazeće uzbuđenje. Nakon njih, punk eksplozija iz Čakovca, Prosti Prst te odlični rock sastav Ventilator iz Zagreba koji je zadržao energičnu atmosferu u Močvari, otvarajući put za dolazak EmPe2, jazz-pop-rock sastava iz Zagreba predvođenog izvanrednom pjevačicom, donoseći nam prekrasnu sanjivu energiju koja je osvojila srca prisutnih. Nakon njih, Those Herds (Pula, Krk) su nas vratili u r’n’r ritam svojom neiscrpnom energijom, dok je Duelist spektakularnim nastupom zatvorio festival, ostavljajući nas željne još ovakvih glazbenih avantura.

  Peperton Live Festival je dokazao da nova scena živi i diše, donoseći svježi vjetar u glazbenu industriju. S ponosom pratimo razvoj ovih talentiranih glazbenika i jedva čekamo što nam donosi drugo izdanje ovog nevjerojatnog festivala.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR