Skip to content
Početna stranica » Novosti » Pi najavljuje novi studijski album “E.I.”

Pi najavljuje novi studijski album “E.I.”

  Pi (∏) je izrazito hvaljeni glazbeni projekt iza kojeg stoji mistična umjetnica, multiinstrumentalistica i kantautorica Ivana Picek, koja je prvi put pod tim imenom 2017. godine objavila samostalno snimljen i produciran album “(časna lubanjska)“, koji je te godine uvrštavan na godišnje liste najboljih albuma u lokalnim i stranim medijima.

  Spot je u potpunosti napravljen u Unreal Engine 5 programu

  Avangardna i jedinstvena od samih svojih početaka, glazbenu karijeru započela je prije više od 10 godina, i to akustično pod vlastitim imenom, te je objavila dva freak folk albuma koji su oduševili pratitelje domaće kantautorske scene.

  Kao i u dosadašnjem radu, Pi je zaslužna za snimanje, editiranje i produkciju svih pjesama samostalno, uz jedinu pomoć kod završnog miksa od strane dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Ariana Vuice. Za master je zaslužan Filip Motovunski.

  Pi je premijerno objavila novi video spot za pjesmu “Antifragilna” kojim najavljuje izlazak novog albuma “E.I. (Evgenia Institut)“, u izdanju PDV-a. Još 2020. godine izbacivanjem singla i video spota za pjesmu “Mali android“, Pi je počela davati prve naznake stvaranja novog uratka, a sada najavljujući novi video spot za pjesmu “Antifragilna” to i potvrđuje!

  Uz glazbu, izrazito puno truda ulaže u nesvakidašnje futurističke video spotove, koji potpuni kreativni smisao ostvaruju u pratnji njenih pjesama, zaposjedaju sva čula i gledatelju pružaju nezaboravno iskustvo. Tematika novog albuma smještena je u ne tako daleku distopijsku budućnost i prati kreaciju znanstvenice Evgenije – stvaranje novog čovjeka.

  Spot je napravila Marta Stražičić (pirate sheep) koja je napravila već nekoliko video spotova za Pi (Mali android, Mračna šuma), a koji su redovno nagrađivani i prikazivani na festivalima kao što su Berlin Music Video Awards i Animafest. Spot je u potpunosti napravljen u Unreal Engine 5 programu te koristi 3D skeniranu glavu glazbenice Pi. Tea Stražičić kreirala je 3D Aliena, a Ana Stražičić ručno crtane likove koje vidimo u spotu, koje je animirao Sandro Toth.

  O novom singlu Pi kaže: Antifragilna je personifikacija onog u nama što nas čini ranjivima te samim time čini sve snažnijima i rezilijentnima. Bez izlaganja i bivanja subjektom određenoj vrsti traume prezaštićeni smo i time preranjivi. Da bismo postali antifragilni, prvo moramo biti fragilni. Ovim albumom pričam priču o Evgeniji (znanstvenici koja da bi oživila svoju ljubav zaleđenu u krionici poduzima sve moguće korake kako bi je opet imala u svom životu, pritom se igrajući sa svim dosad poznatim znanstvenim dostignućima i putem otkriva nove).

  Video “Antifragilna” je dostupan na linku:

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR