Skip to content
Početna stranica » Novosti » Pierre Omer’s Swing Revue – reizdanje albuma “Swing Cremona”

Pierre Omer’s Swing Revue – reizdanje albuma “Swing Cremona”

  Pierre Omer rođen je u Londonu, otac mu je Indijac, a majka Švicarka. Osnivač je legendarnog švicarskog “pogrebnog” Rock ‘n’ Roll benda The Dead Brothers (gitare i harmonika). Godine 2009. započeo je svoje solo projekte i svirao s mnogim glazbenicima poput Roberta Butlera (The Shit, The Miracle Workers), Rolanda Buchera i Christiana Areggera (Blind Butcher) dok nije 2013. okupio Christopha Ganterta (truba/vokal), Jean-Philippea Geiser (kontrabas/vokal) i Julien Israelian (bubnjevi/udaraljke) te osnovao svoj sadašnji bend Pierre Omer’s Swing Revue.

  Pierre Omer Swing Cremona

  Pierre Omer svira vrlo cool Swing Jazz gitaru koja neodoljivo ritmički sliči Djangovoj, Gypsy harmoniku i klavir koji nas podsjeća na Fatsa Wallera. Njegova glazba kopa američke i europske korijene od Folka do Bluesa pa od Countryja do Gypsy Swinga i Jivea. Moglo bi se reći da svira na grub i električan način, i to u duhu od Djanga Reinhardta do Nicka Cavea, od Boba Dylana do Gun Cluba, ali s okosnicom u Swingu 30-ih i 40-ih (uživo: Montreux Jazz Festival 2015., Le Cirque Electric, Pariz 2014.).

  Swing Cremona – Swing Is Not Dead

  Za potrebe snimanje bend je otišao u Outside Inside Studios u Italiji (The Movie Star Junkies, Monsters, Andy Dale Petty) kako bi dobili svjež i topao novi zvuk. AlbumSwing Cremona” sadrži mnogo originala i dobro odabranih, fantastičnih obrada kao što je vokalna verzija “Miserlou”. Ostale obrade su “Russian Lullaby” (Irving Berlin), “Lotus Blossom” (Duke Ellington) i “Undecided” (Charlie Shavers). Pierre je također koristio tekst londonskog tekstopisca “She Rocola” i oko njega napisao pjesmu “International Man of Mystery“.

  Ono što Falš najviše interesira, te sam razlog radi kojeg smo odlučili napisati kritiku, originali s albuma poput “Show Me Some Love” i “Swing Cremona” definicija su i idolopoklonstvo onome zaboravljenom na glazbenoj sceni – a to je glazba.

  Ovo je već drugo re-izdanje albuma “Swing Cremona” pod okriljem Voodoo Records Rhythm-a kako se album vrlo brzo rasprodaje. Prvi puta album je bio objavljen 27. lipnja 2016. godine. Album je producirao i snimio Matt Bordin. Na albumu je gostovao Meret Matter.

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR