Skip to content
Početna stranica » Novosti » Radio Rejects i njihov novi singl “Shermer, Illinois”

Radio Rejects i njihov novi singl “Shermer, Illinois”

  Australski roditeljski punkeri Radio Rejects vraćaju se u stilu sa svojim novim singlom “Shermer, Illinois“, inspiriranim tinejdžerskim filmom iz 80-ih.

  Pjesma je to koju je napisao frontman grupe Radio Rejects Smith kao odu velikom dijelu svog odrastanja u kojem je gledao tinejdžerske filmove iz 80-ih, a posebito filmove Johna Hughesa, gdje je izmišljeni grad “Shermer, Illinois” uvijek bio poprište njegovih filmova. Pjesma je ispunjena punk rockom, dopadljivim filmskim referencama, zabavom podstaknutom nostalgijom te zaštitnim znakom Rejects-a – gitarskim riffovima za kojim ostaju vatreni tragovi ritma u našim ušima sve do sljedećeg slušanja.

  Videospot za “Shermer, Illinois“, veoma nalik ponašanju samog sastava, urnebesno je vraćanje u filmove 80-ih te govori o tome kako je frontman grupe Smith naučio sve životne lekcije gledajući ove dugometražne uratke, ali i ponekad zaboravio da život nije film. Uz kameje bendova širom zemlje i zabavno prisustvo zajednice, objašnjava o čemu se zapravo u punku radi. Također ga je napisao, snimio i uredio frontman Radio Rejectsa – Smith!

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR