Skip to content
Početna stranica » Novosti » Retro: Put Kroz “Dramu”

Retro: Put Kroz “Dramu”

  U moru melodija i kreativnih iskaza, grupa Retro je konačno isporučila svoje dugoočekivano remek-djelo: “Drama“, njihov prvi autorski album. Objavljen pod okriljem Hayat Production-a, ovaj album je više od običnog glazbenog uratka. To je putovanje kroz raznolikost, kreativnost i dubinu koje samo Retro može pružiti.

  Drama” je sastavljena od osam jedinstvenih pjesama koje se protežu kroz različite žanrove i emocije. Neki od ovih zvukova već su poznati publici, no sada su oblikovani u novim aranžmanima, dok su neki potpuno novi, svježi tragovi autorskog genija benda.

  Priča benda Retro počinje skromno, s pjesmom “Zašto kriješ lice“, snimljenoj u početnim danima benda. Ova spontana kreacija bila je prvi korak na njihovom autorskom putovanju koje je kulminiralo naslovnom pjesmom “Drama“. Ova pjesma, snimljena posljednja, služi kao himna albuma, predstavljajući kompleksnost ljudskih emocija u jedinstvenom glazbenom okviru.

  Jedna od ključnih karakteristika “Drame” je njezina raznolikost. Svaka pjesma ima svoj jedinstveni ton, boju i priču. To ne samo da osigurava da svaka slušačka sesija bude svježe iskustvo, već i naglašava širinu talenta ovih iznimnih glazbenika. Nema monotonije; umjesto toga, postoji stalni osjećaj otkrića.

  Iza kulisa ‘Drame’: kreativni proces stvaranja Retrovog albuma

  Sve pjesme snimljene su u studiju “Amadeus” i prostorijama udruženja “ArtLab” u Bihaću pod nadzorom producenta Nemdžada Alića. Muziku i tekstove potpisuju Armin Alagić, Amir Mahmutović, Dženan Rakić i Admir Čavkić, dok su aranžmane stvarali članovi benda Retro (Alen Ćatić, Nermin Dedić, Damir Mušanović, Haris Pozderac, Armin Alagić, Muhamed Murić i Dženan Rakić). Back vokali su donijeli dodatnu dubinu, zahvaljujući glasovima Emine Keskinović i Aldine Beširević.

  Najvažniji elementi vizualnog dojma albuma, uključujući i omotnicu CD-a, stvoreni su u suradnji s umjetnicima poput Dinka Abdića i Štamparije Sarajevo, pridodajući vizualnu dimenziju ovom glazbenom putovanju.

  Zahvaljujući suradnji s plesnim klubom “Virus” i “iDO Event” u Bihaću, snimljen je i spot za naslovnu pjesmu “Drama“, dodatno obogaćujući estetski dojam njihovog glazbenog svijeta.

  Ovaj album ne predstavlja samo zbirku pjesama; to je glazbeni pečat jedne grupe koja je hrabro kročila izvan granica uobičajenog, stvarajući nešto potpuno novo i svoje. “Drama” je više od albuma; to je umjetničko djelo koje hrabro prkosi konvencijama i nosi slušatelje na emocionalno putovanje bez presedana.

  “Drama” je sada dostupna na svim streaming servisima i službenim stranicama grupe Retro i Hayat Production-a. Za one koji žele ući u ovu glazbenu avanturu, album je samo klik dalje:

  Poslušajte “Dramu” ovdje

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR