Skip to content
Početna stranica » Novosti » Reverend Beat-Man and the Underground – It’s A Matter Of Time: The Complete Palp Session

Reverend Beat-Man and the Underground – It’s A Matter Of Time: The Complete Palp Session

  Odmah na početku, jedna od zanimljivosti pri stvaranju ovog izdanja je ta da se bend zatvorio u kolibu u švicarskim planinama na tjedan dana i napisao ovaj album. Album je nastao pod utjecajem sljedećih stilova: Doom Bluesa, Nasty No-Future-Wave-a i Synth Folk Trash-a, a za što su zaslužni članovi benda Ester Poly“, „Skinny Jim Tennessee i Milan Slick.

  Reverend Beat-Man and the Underground

  REVEREND BEAT-MAN & THE UNDERGROUND predstavlja suradnju između PALP Festivala i Reverend Beat-Mana koja je nastala tijekom sedmodnevnog boravka u Brusonu (Valais, zapadna Švicarska). Glazbenici su se družili uz bijelo vino i raclette (švicarsko jelo od topljenog sira) te se posvetili stvaranju glazbe. U ovaj projekt uključili su se Milan Slick (s kojim Reverend Beat-Man djeluje u punk duo projektu koji se objašnjava pod pojmom Entartete Musik) i bend „The Keys“, zatim Béatrice Graf iz benda „Ester Poly“ sa svojim čudesnim bubnjarskim vještinama. Ovdje treba posebno istaknuti neke suradnike na ovome projektu i njihove uloge kao što su Benjamin Glaus iz benda „Skinny Jim Tennessee“ (koji je jedan od najpodcijenjenijih rockabilly izvođača u Bernu) i K. Lou-a iz Atene koji se pobrinuo za catering i donosio im novu glazbu iz svoje riznice tijekom tjedna.

  Ono što možete čuti na ovome albumu je proces, pronalaženje glazbe, a kao primjeri se između ostalih pjesama mogu izdvojiti Doom Blues verzija „Jesus Christ Twist“ i ljubavna rock pjesma „It’s A Matter Of Time“. Većina pjesama je napisana tijekom lockdowna za čije su vrijeme Reverend Beat-Man i Benjamin Glaus svirali akustičnu glazbu i tako stvorili pjesme poput „Slave to the phone“ i „Banned from the internet“.

  Sve pjesme su nastale u slabo grijanoj prostoriji za probe koja se nalazila iznad farme ovaca. U toj prostoriji su se svaki dan održavale probe i snimanja, a sva glazba koju možete čuti snimljena je iz prvoga pokušaja, bez presnimavanja i dodatnih intervencija. Sve je snimljeno uživo te miksano nekoliko tjedana kasnije u Outside Inside studiju Mattea Bordina. Ovaj album predstavlja doom blues ili no-wave rock ‘n’ roll sa švicarskih planina. Album izlazi 5. kolovoza, a potpisuje ga Voodoo Rhythm Records.

  Pjesme s albuma:
  1. I want to fuck you baby
  2. slave to the phone
  3. Jesus Christ twist
  4. Shut up!
  5. Mongolian talks to Alien
  6. Its a matter of time
  7. Get down on me
  8. Banned from the internet
  9. lass uns liebe machen
  10. Back in hell
  11. you’re on top

  Komentari

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  hrHR